Cu antrenoarele și patru gimnaste de la Arad, ansamblul de ritmică senioare al României a urcat pe podium la Gdynia! (FOTO)

by Sorin Haut

România nu a mai avut în gimnastica ritmică un ansamblu de senioare, care să o reprezinte, din anul 1999. Cea mai bună performanță al unui ansamblu tricolor de senioare datează tocmai din 1993, când se obținea în cadrul Europenelor de la București medalia de bronz la disciplina cu șase corzi. Federația condusă de Irina Deleanu a reușit să reînvie tradiția și România are din nou, după o pauză de 24 de ani, un ansamblu național de senioare, Aradul având un merit important și o contribuție majoră în formarea și pregătirea acestuia. Vă reamintim că la Arad s-a înființat în 2018, cu sprijinul COSR și al CSM Arad, Centrul Național Olimpic pentru Junioare (CNOPJ), iar antrenoarele de la CSM Arad, Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, se ocupă acum de ansamblul de senioare, format din: Alenia Biringer, Catrina Buniov, Dalia Marin și Antonia Stănescu, toate legitimate la CSM Arad, Claudia Mitan, de la UNEFS București și Anisia Drăgan, de la CSM Ploiești. Iar roadele muncii lor se văd deja, cu rezultate foarte bune bifate la competiția internațională Gdynia Rhythmics Stars Cup, desfășurată în perioada 4-7 mai în Polonia.

Repetiție foarte bună pentru Europenele de la Baku, de la mijlocul lunii

Astfel, ansamblul de senioare a cucerit două medalii de bronz, în finala celor cinci cercuri și la total și un loc 4 în finala probei cu trei panglici și două mingi. CSM Arad le-a avut în concurs și pe surorile Crainic, Andra și Carina, componente ale ansamblului național de junioare. Fetele au fost cel mai aproape de podium în finala probei de cinci mingi, ocupând locul 4, la două zecimi de bronz. Rezultatele din Polonia și contribuția arădeană au fost apreciate și de Irina Deleanu, care într-o postare pe facebook a scris: Mulțumiri COSR pentru sprijinul acordat în pregătirea acestui lot! Mulțumiri CSM Arad pentru colaborarea constantă și de excepție!Competiția internațională de la Gdynia a fost o repetiție foarte utilă pentru Campionatul European de la Baku (Azerbaidjan), din perioada 15-22 mai, unde România va concura la individual senioare, cu ansamblul de senioare, dar și cu cel de junioare. De asemenea, în perioada 7-9 iulie va avea loc Campionatul Mondial de junioare de la Cluj-Napoca, eveniment major găzduit de BT Arena.

 

 

 

Facebook Comments