CSU Aurel Vlaicu Arad şi-a prezentat performerii secţiei de aerobic. Şerban anunţă că a preluat şi Valbonul, iar poloul şi halterele de la AMEFA sunt în plan!

by Sorin Haut

CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad a organizat astăzi o conferinţă de presă pentru a evidenţia în special rezultatele performerilor secţiei de gimnastică aerobică, tinerii Vlăduţ Popa, 15 ani şi Darius Branda, 17 ani, ambii campioni şi medaliaţi la Campionatul European de juniori de la Pesaro, Italia. În prezenţa prof.univ.dr. Ramona Lile, rector al Universităţii Aurel Vlaicu şi a directorului clubului sportiv universitar, Ovidiu Şerban, cei doi talentaţi gimnaşti şi-au prezentat rezultatele. Mai întâi a luat cuvântul Ramona Lile, cea care se arată plăcut surprinsă de rezultatele clubului sportiv: “Când am decis să facem acest club mă aşteptam la ceva rezultate, dar nicidecum la performanţe atât de bune. De aceea îl felicit pe Ovidiu Şerban pentru priceperea şi perseverenţa lui, dar şi întregii echipe care stă în spatele acestor sportivi. Ştiu că este multă muncă şi pricepere. Felicitări copii, mă mândresc cu voi şi sper să deveniţi şi studenţi ai Universităţii noastre, nu doar sportivi”, a spus rectorul UAV. Apoi au luat cuvânt principalii protagonişti, secţia de aerobic oferind ca în fiecare an sportivi medaliaţi la cel mai înalt nivel:  “Am luat o medalie de aur şi două de argint la Europene, a fost un concurs foarte greu, dar cu ambiţie şi multă muncă am reuşit să îmi îndeplinesc obiectivele propuse. Îmi place ce fac şi vreau ca anul viitor să ajung şi mai sus, iar pe viitor mi-ar place să devin student al Universităţii Aurel Vlaicu. Mulţumiri antrenorilor şi în special Ramonei Haidu, ne-a ajutat cu sfaturi şi încredere, este 100% meritul ei ”, a spus mezinul Vlăduţ Popa, medaliat cu aur la Europene, în proba de aerobic dance şi de două ori cu argint, o dată cu echipa României şi apoi la trio.

Juniorii Darius Branda şi Vlăduţ Popa, medaliaţi la Europene şi Cupa Mondială

Colegul său ceva mai mare ca şi vârstă şi experienţă, Darius Branda, a rezumat şi el pe scurt rezultatele dar mai ales trăirile de la Europene: “Am patru medalii la Europene, un aur la aerobic dance, două de argint, cu echipa şi la grup şi una de bronz, la cuplu. Concursul a fost destul de greu, au fost şi emoţii mari, dar am avut nişte colegi senzaţionali care ne-au susţinut. Mai am un aur la cuplu, argint la aerobic dance şi un bronz la grup, la Cupa Mondială. Vreau să le mulţumesc antrenorilor şi directorului Ovidiu Şerban pentru sprijin şi încredere. Ramona Haidu are un merit deosebit la aceste rezultate, m-am simţit în largul meu când o ştiam alături de noi.”  Ovidiu Şerban i-a descoperit pe cei doi gimnaşti în Valea Jiului: “Dacă nu veneau la mine se lăsau de sport! Am investit în ei, ne place să lucrăm cu sportivi tineri, talentaţi şi dornici de performanţă. Ambii sunt din Petroşani, i-am luat de foarte tineri, au o şcoală foarte bună acolo, dar aveau rezultate până la nivel de juniori III, iar când mi-au spus că vor să vină la Arad nu am stat mult pe gânduri.”

Buget de doar 1.500.000 de lei: „Susţinem şase echipe, trei la baschet şi trei la rugby!”

Directorul CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad se laudă cu faptul că susţine şase secţii şi tot atâtea echipe, trei de baschet, cu noutatea de ultimă oră Valbon şi trei de rugby, cu un buget de doar 1.500.000 de lei. Iar planurile sunt mari în continuare, intenţiile fiind de a prelua poloul juvenil şi halterele de la AMEFA şi şahul de la Vados:  “Bugetul semnat pe acest an este de doar 1 milion şi jumătate de lei, din care secţia de aerobic are un buget de doar 60.000 de lei. Ne ajută mult sala pe care o avem, am achiziţionat şi podiumul cu 26 de mii de euro, dar trebuie să identificăm încă o sală unde să ne folosim de el. Sporturile individuale sunt mai uşor de susţinut, dar echipele aduc punctaj mai bun. Am devenit dintr-un manager luptător, care eram în clinciuri cu toată lumea, un manager care construieşte. Nu vreau să mă mai lupt cu nimeni, am ajuns deja un club de nivel mediu în sportul românesc, poate chiar mai sus. Susţinem şase echipe, la baschet am semnat recent o înţelegere cu Valbon, prin care sportivele devin ale mele, preiau practic activitatea echipelor U13 şi U16. Am discutat cu Marcel Urban şi vrem să avem o pepinieră pentru echipa mare, FCC UAV, existând fete talentate dar care se pierd, pentru că între 17 şi 19 ani există o pauză. Avem discuţii cu Federaţia pentru a înfiinţa un campionat de junioare şi de le aduce pe aceste jucătoare mai aproape de seniorat. La rugby de asemenea avem trei echipe, rugby în 7 şi în 15. Ca şi o noutate, vă spun că am discutat cu cei de la AMEFA şi vrem să preluăm de acolo poloul, urmând să susţinem echipele de juniori şi halterele, iar atunci putem spune că vom fi un club mare al ţării. Am şi zis că 2022 vreau să fie anul poloului. Mai am discuţii pentru la anul şi cu şahul, cu cei de la Vados, dar trebuie să vedem de ce buget dispunem. Avem peste 300 de sportivi profesionişti şi susţinem şase echipe, nu e deloc simplu şi uşor cu un buget atât de mic”, a mai spus Şerban.

„2022 va fi anul poloului, avem discuţii şi la şah, cu Vados”! Rugby-ul nici măcar nu speră la Superligă…

Punctul fierbinte al conferinţei şi marele “of” al directorului clubului rămâne echipa de rugby seniori, invitată de Federaţie să participe din toamnă la o Superligă într-un nou format, practic o comasare a primelor două ligi. Ovidiu Şerban rămâne însă realist şi cu picioarele pe pământ, pentru o astfel de provocare Aradul având nevoie de un buget substanţial, iar fără sponsori care să asigure salariile celor peste 30 de jucători este imposibil ca CS Universitatea să poată participa la o întrecere de acest gen: “Deplasările sunt mai scumpe acum pentru noi, decât ar fi în Superligă, cu acele grupe regionale, ar fi extraordinar să jucăm la Timişoara, Baia Mare sau Petroşani şi să nu ne mai deplasăm la Suceava, Bârlad, Gura Humorului sau Năvodari, cum o facem acum. Buget pentru deplasări şi cantonamente avem, mai puţin salariile jucătorilor. Eu am făcut parte din acest fenomen şi ştiu că trebuie să ai 40 de jucători plătiţi bine, cu o medie salarială undeva la o mie de euro, plus că rugby-ul e un sport de mare uzură. Stăm din păcate foarte slab la nivel de indemnizaţii, băieţii vin şi joacă mai mult din plăcere. Nu cred că ideea Federaţiei va avea finalitate cu această comasare. Nici Petroşaniul, care e prima în liga secundă, nu cred că are forţa să joace în Superligă. Pentru Arad ar fi într-adevăr ceva excepţional, pentru că rugby-ul e un sport de mare impact la nivel mondial, doar că e nevoie de bani mulţi, pe care acum nu îi avem.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments