CSȘ Gloria Arad și-a premiat performerii anului trecut în cadrul unei gale

by Sorin Haut

Pentru al doilea an la rând, Clubul Sportiv Școlar Gloria Arad și-a premiat în cadru festiv performerii din anul precedent. Totul a avut loc în cadrul unei gale ce a avut loc la Sala Unirii de pe Bulevardul Revoluției, premiile oferite de conducerea clubului fiind substanțiale. Fondul de premiere a fost asigurat prin implicarea a zeci de sponsori și parteneri. La eveniment au participat și oficialități locale, reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Discobolul Mihai Motorca – cel mai premiat sportiv, 65 de medalii naționale!

Un sportiv medaliat național, internațional și component al loturilor naționale a cumulat nu mai puțin de 1500 de lei. A fost cazul lui Mihai Motorca (locul 5 la aruncarea discului, la FOTE), valorosul atlet specializat în aruncarea discului, pregătit de profesorul Constantin Miclea. Înființat în 1957, Clubul Sportiv Școlar „Gloria” Arad are în componență  zece secții. În cadrul acestora, peste 700 de copii, împărțiți pe 55 grupe (începători, avansați și performanță) și îndrumați de 28 de profesori specializați. În anul 2023, au fost aduse în vitrina clubului nu mai puțin de 65 medalii la nivel național prin 48 de sportivi (14 medalii de aur, 24 argint și 27 bronz) și o medalie la nivel internațional. Blanca Valea este cea care a luat „aurul” la Campionatele Balcanice de Baschet Feminin U16, alături de fetele componente ale României U15. Mihai Motorca a obținut un loc 5 la aruncarea discului la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Totodată, CSȘ Gloria a dat 14 sportivi la acțiuni ale loturilor naționale sau care au fost cuprinși în diferite programe de pregătire ale federațiilor naționale, respectiv: Mihai Motorca și Vanessa Oriaku (atletism), Blanca Valea, Eva Roman, Antonia Tat, Ariana Bobroczkyi, Magda Ciubăncan, Nicole Fritea (baschet), Nectarie Sucigan și Gabor Laioș Marco (haltere), Lucas Toc, Ionuț Gherman (kaiac), Vlad Petrean și Anna Maria Hotăran (lupte).

Paul Barta: „Copiii au nevoie de susținere pentru practicarea sportului de performanță”

„Copiii au nevoie de susținere pentru practicarea sportului de performanță a fost mesajul nostru și el a fost recepționat și, pe parcursul anului trecut, au fost alături de noi partenerii și sponsorii care au făcut posibilă și această premiere. Le mulțumim tuturor. Ne dorim ca în continuare să ne fie alături pentru că sportul e cel mai bun ambasador al unei comunități. Și nu aș vrea să se uite că în sportul școlar și nu numai, pentru a avea performanțe e nevoie de mai mulți factori implicați. Familia, școala, profesorii, partenerii și sponsorii unui club formează o echipă, care are un rol foarte important în viața sportivilor de performanță. În formulă completă, eforturile și sacrificiile lor vor da roade mai bune și ne vom bucura alături de ei de reușite”, a spus directorul CSȘ Gloria, Paul Barta, care a oficiat premierea sportivilor, alături de o parte a sponsorilor prezenți la gală.

Facebook Comments