CSM Arad reprezintă România la tabăra de gimnastică aerobică din Italia

by Sorin Haut

Comitetul Tehnic pentru Gimnastică Aerobică din cadrul European Gymnastics, în colaborare cu Federația Italiană de Gimnastică organizează în aceste zile (7-13 iulie), în orașul Pomigliano D’Arc (Italia), cursul de antrenori și tabăra de pregătire pentru juniori la gimnastică aerobică. România este reprezentată de secția de gimnastică aerobică a CSM Arad și anume de sportivele Ariana Giulia Andra, Cristina Berbece, Alina-Maria Căpitan, Selena Maria Kapca, Maria Neacșu, Dora Rubinstein și Alexandra Claudia Zimerman, împreună cu antrenoarea lor Elza Fărcuța.

10 lectori cu experiență la nivel mondial țin cursurile teoretice și practice, printre care și Alina Drăgan, președinte al Comitetului Tehnic pentru Gimnastică Aerobică din cadrul European Gymnastics și Mariana Mezei, antrenoare la lotul naţional de juniori al României. Experții organizează sesiuni de pregătire pentru gimnaștii participanți și antrenorii acestora.

Antrenorii învață, printre altele, cum să planifice antrenamentul, cum să construiască progresiv un exercițiu, codul de punctaj, iar gimnaștii vor face pregătire specifică, dar vor lua și lecții de balet, coregrafie, pentru dezvoltarea abilităților.

(foto: Federația Română de Gimnastică, Facebook)

Facebook Comments