CSM ARAD ARE VIATA GREA IN SUPERLIGA DE TENIS DE MASA

by Sorin Haut

CSM Arad abordează noul sezon al Superligii Naţionale feminine de tenis de masă cu cea mai tânără echipă din cele opt participante, media de vârstă fiind de doar 16 ani. Cu un efectiv pe jumătate schimbat, după plecările lui Bernadett Balint, Andreea Dodean şi Bianca Crişan, echipa pregătită de Cristian Dodean se află în reconstrucţie, iar obiectivul e formarea unei echipe de perspectivă. Greul cade pe umerii a doar trei jucătoare: Diana Lupu, Andreea Fistyulof, ambele componente ale echipei şi în sezonul trecut şi Krisztina Varga, jucătoare de doar 13 ani, transferată de la Târgu Mureş. Din lotul lărgit mai face parte Adela Strună, jucătoare ce provine din pepiniera proprie.

Cea mai tânără echipă

În primul turneu al sezonului, desfăşurat de joi până duminică la Cluj-Napoca, fetele de la CSM Arad au înregistrat două victorii, 5-4 cu Voinţa Galaţi şi Romgaz Mediaş şi cinci înfrângeri, 4-5 cu Farul Constanţa (echipă pentru care evoluează şi arădeanca Bianca Crişan) şi LPS Constanţa, 2-5 cu CSM Bistriţa şi Politehnica Iaşi şi 0-5 cu campioana „en-titre”, CS Dumbrăviţa. În clasamentul final al turneului, echipa noastră s-a clasat pe locul 6. Următorul turneu al Superligii se va desfăşura în luna februarie a anului viitor, după care echipele vor fi împărţite în două grupe valorice, 1-4 şi 5-8. Dacă în precedentele două ediţii, CSM Arad a fost medaliată cu bronz şi argint, acum speranţele ar fi ca echipa să se menţină în elită:

Cristi Dodean: „Au fost meciuri bune”

Au fost meciuri bune, fetele au jucat cu mult curaj. Atâta timp cât suntem cea mai tânără echipă din Superligă, nu pot fi decât mulţumit. Acest loc şase ne dă destulă încredere, dar sper ca în iarnă să aduc încă o jucătoare la echipă, pentru că în formula actuală e greu, mai ales că avem o jucătoare de doar 13 ani. Probabil vom juca în grupa 5-8 şi ne vom bate la retrogradare”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Arad, Cristian Dodean. Băieţii se pregătesc şi ei de începerea Diviziei A (liga a doua), echipa CSM-ului fiind formată din Paul Mladin, Patriciu Muntean, Walter Berg şi la nevoie, Cristian Dodean. Primele meciuri se vor desfăşura pe 18 octombrie.

 

 

 

Facebook Comments