CSM Arad aniversează 50 de ani de existență: istoria unui izvor nesecat de valori și performanțe!

by Sorin Haut

CSM Arad aniversează în această lună 50 de ani de existență. În 1973 se înființa Clubul Sportiv Arad, ce avea să ofere orașului de pe Mureș, de-a lungul următoarelor decenii, performanțe pe bandă rulantă, adică medalii olimpice, mondiale, europene, balcanice și bineînțeles naționale, dar și sportivi, antrenori și conducători de mare valoare, adevărați titani ai vremurilor lor de glorie. De asemenea, clubul a organizat nenumărate competiții interne și internaționale de mare anvergură, punând Aradul pe harta sportului românesc și mondial. E greu să înșiruim toți performerii, pentru că i-am omite probabil pe unii și atunci am face o nedreptate, dar sportivi precum luptătorul de greco-romane Roman Codreanu – primul medaliat olimpic al clubului (bronz la Montreal 1976), gimnasta Emilia Eberle, dublu medaliată cu argint la Moscova 1980, pistolarul Iulian Raicea, medaliat cu bronz la Sydney 2000, atleții Ionela Târlea și Marian Oprea, medaliați cu argint la Atena, în 2004, merită cu siguranță remarcați. De asemenea, o serie de alți sportivi au dus CSM-ul pe cele mai înalte culmi ale succesului, iar aici i-am aminti și pe trei dintre cei mai recenți performeri, cu medalii europene și mondiale în cont, dar și cu participări și locuri bune ocupate la Jocuri Olimpice.

Mari sportivi și conducători și-au pus amprenta pe jumătatea de secol

Ei activează și acum în club și de aceea pot fi considerați continuatori de nădejde ai marii performanțe: Lucia Mihalache – director al CSM Arad, președinte al Federației Române de Tir Sportiv și fostă taleristă de succes a României, Daniela Dodean-Monteiro, jucătoare de tenis de masă de mare valoare, de șapte ori la rând desemnată cea mai bună sportivă a Aradului și Adrian Jigău, fost mare halterofil și acum antrenor în cadrul clubului, autentic descoperitor de talente. Conducători de succes ai clubului și-au pus și ei amprenta pe buna organizare și pe marile performanțe susținute necondiționat, începând de la primul președinte ales în 1973, Ștefan Ziegler și continuând cu Ștefan Ovidiu Mureșan, conducător al clubului din 1988, urmați după perioada revoluției de regretatul Eugen Roman, cu cel mai lung mandat – de 17 ani, Vasile Păltineanu, Viorel Bitang și actualmente Lucia Mihalache. 50 de ani de CSM Arad spune însă povestea întregii familii a clubului de-a lungul celor cinci decenii, presărate cu bucurii, dar și greutăți, cu sacrificii, dar și satisfacții, cu multă muncă și o determinare demnă marilor campioni.

Mulțumiri și recunoștință tuturor, de la părinți până la colaboratori

La ceas aniversar, conducerea clubului arădean aduce mulțumiri și este recunoscătoare tuturor persoanelor care de-a lungul timpului şi-au adus contribuția la buna funcţionare a clubului, regăsindu-se într-o postură de foşti sau actuali sportivi, antrenori, personal, autorități locale și parteneri din cadrul altor cluburi sau instituții locale, părinţi, colaboratori, susţinători, simpatizanţi, spectatori. Fiecare dintre aceștia au pus o cărămidă la ceea ce reprezintă astăzi Clubul Sportiv Municipal Arad, adică un ambasador excelent al sportului de performanță și până la urmă al orașului nostru, dar și un vector al educației pentru mișcare și sport, ca mijloc de susținere a sănătății.

La mulți ani, CSM Arad!

Facebook Comments