CS Universitatea Arad şi CSM Arad au cucerit medalii la Cupa Cetăţii Deva de gimnastică aerobică (FOTO)

by Sorin Haut

Sportivii secţiilor de gimnastică aerobică de la CS Universitatea Arad şi CSM Arad au participat în weekend la concursul național “Cupa Cetății Deva”, competiţie la startul căreia s-au aliniat 220 de gimnaste de la 16 cluburi din ţară și Republica Moldova. Dacă weekendul trecut au obținut șase medalii la o competiție internaţională, Openul Slovaciei, gimnaștii de CSU Arad au urcat de 12 ori pe podium la Deva. Elevii Elenei Odorog, Denisei Maxinan, Claudiei Fărcuț și Ramonei Haidu au avut următoarele performanțe:

Medalii de aur:

Vlăduț Popa – proba individual 15-17 ani

David Blidar – proba individual 12-14 ani

Vlăduț Popa – proba trio 15-17 ani, alături de colegii lui din lotul de juniori

Vlăduț Popa –  proba grup 15-17 ani, alături de colegii lui din lotul de juniori

Medalii de argint:

Bianca Cîmpan și David Blidar – proba de pereche mixtă 12-14 ani

Andreea Arbonie – proba individual 15-17 ani

Mara Rubinstein, Anamaria Codru, Andreea Arbonie, Hanna Cojita, Beniamin Mujdei – proba grup 15-17 ani

Medalii de bronz:

Iasmina Varga, Laura Cirimpei, Dora Rubinstein – proba trio 12-14 ani

Beniamin Mujdei – proba individual 15-17 ani

Hanna Cojita și Beniamin Mujdei – proba pereche mixtă 15-17 ani

Anamaria Codru, Hanna Cojita, Mara Rubinstein – proba trio 15-17 ani.

Din echipa CS Universitatea Arad au făcut parte și Ayanna Ciucur, Larisa Gyenge și Eliza Lucaci (9-11 ani), Sara Pătroi, Alessia Coman, Andreea Dragoș, Anastasia Popa și Amalia Branda (12-14 ani). Evoluția foarte bună a sportivilor echipei CS Universitatea Arad au adus la obținerea locului 3 în clasamentul pe cluburi. În perioada 12-16 iunie urmează cea mai mare provocare a anului, Concursul Mondial de juniori 15-17 ani și Campionatul Mondial de seniori. „Studenții” Darius Branda și Vlăduț Popa fac parte din loturile de seniori, respectiv juniori ale României.

Competiţiile mondiale, marile provocări ale anului pentru „studenţi”

Sportivele secţiei de gimnastică aerobică a CSM Arad au urcat de trei ori pe podium la Deva, dar au obţinut şi alte rezultate notabile. La categoria 12-14 ani, a fost medalie de aur la proba de grup, în formula: Sara Buda, Cristina Berbece, Daria Kasler, Maria Neacşu şi Alina Căpitan. La aceeași categorie de vârstă, la proba individual feminin, Sara Buda a luat argintul, ocupând locul doi, iar în proba de trio s-a obţinut locul 6, în componenţa Daria Kasler, Maria Neacşu şi Alina Căpitan. La categoria 15- 17 ani, CSM Arad a obţinut medalia de bronz la proba de individual feminin, prin Maia Balogh. Un rezultat frumos a fost obţinut și la categoria 9-11 ani, locul 5 la proba de grup, cu Maya Muraru, Milena Andra, Rianna Suteu, Rania Popescu şi Izabela Nemeti, grupul participând pentru prima dată în această formulă. În clasamentul general pe cluburi al acestei competiţii, CSM Arad a ocupat locul 7. Rezultate deosebite au obținut și cei doi sportivi “tricolori” ai CSM-ului, membri ai lotului național de juniori.

Gimnastele CSM-ului se pregătesc de  „Bucharest Cup”

Alexandru Berbece, la categoria 15-17 ani, s-a clasat pe locul 1, alegându-se cu aur în proba de trio, alături de Mădălin Boldea şi Vlăduţ Popa, iar Melissa Fărcuţa la aceeaşi probă şi categorie s-a clasat pe locul 2, deci argint, alături de Larisa Suiu şi Claudia Ristea. Cei doi sportivi sunt antrenați de Cristiana Spânu, antrenoarea lotului național de juniori. “Cupa Cetăţii Deva” a fost pentru CSM Arad primul concurs după noul cod de punctaj și o verificare utilă pentru competiţia internaţională “Bucharest Cup”, organizată la București în perioada 2-6 Mai şi unde vor participa toți membrii secției de gimnastică aerobică. Sportivii CSM-ului sunt antrenați de Elza Fărcuţa, Alexandra Cicirean ş Andrada Bunaciu.

Facebook Comments