CS Universitatea Arad, pretendentă la medaliile Naţionalelor de aerobic

by Sorin Haut

Aradul e în acest weekend capitala gimnasticii aerobice româneşti, oraşul nostru urmând să găzduiască din nou, după 18 ani, Campionatele Naţionale. Iar printre principalele pretendente la medalii e CS Universitatea Arad, club cu rezultate notabile în ultimii ani atât pe plan naţional cât şi european sau mondial. Pentru a prefaţa importantul eveniment găzduit sâmbătă şi duminică de Polivalenta arădeană, clubul universitar a organizat astăzi o conferinţă de presă, cu participarea rectorului Universităţii Aurel Vlaicu, Ramona Lile, preşedintele CSU Arad, Ovidiu Şerban, Ramona Haidu – antrenor al secţiei de gimnastică aerobică dar şi arbitru la Naţionale, Vasile Blidar – coordonatorul secţiei de atletism, plus trei dintre cei mai valoroşi gimnaşti de la aerobic, medaliaţi europeni în 2019: Zsofia Meszar, Daniel Ţavoc şi Darius Branda. Alături de ei s-a aflat proaspătul campion naţional la maraton, Sorin Mîneran, pentru a şasea oară medaliat cu aur în această probă.

Sprijin necondiţionat din partea Universităţii Aurel Vlaicu

„Vreau să remarc, în primul rând, munca Ramonei Haidu, antrenor cu rezultate extraordinare de mulţi ani, atât de devotată clubului, pe care copiii o iubesc foarte mult. CS Universitatea Aurel Vlaicu sprijină performanţa sportivă şi pe această cale le doresc mult succes la Campionatul Naţional de gimnastică aerobică de la Arad. Indiferent de rezultate, pentru mine ei sunt câştigători întotdeauna. Vreau să îl felicit şi pe Sorin Mîneran, prezent alături de noi, fost student al Universităţii şi un om extraordinar de dedicat maratonului. Ne mândrim cu el şi mi-aş dori, ca pe viitor, să îl putem sprijini mai mult. E în lotul naţional de maraton, a devenit pentru a şasea oară campion naţional şi acum a primit invitaţie pentru a participa la Campionatul Balcanic. Sperăm ca în curând clubul să treacă sub patronajul total al Universităţii noastre şi atunci vom forţa obţinerea de fonduri pentru a ajuta şi mai mult aceşti sportivi valoroşi ai Aradului, care ne aduc atâta satisfacţie. Vă asigur de toată susţinerea Universităţii”, a declarat Ramona Lile.

Ramona Haidu: „Arădenii vor putea urmări sportivi de mare valoare”

„Vrem să promovăm această frumoasă competiţie, care se întoarce în sfârşit la Arad, după 18 ani. Vă aşteptăm cu drag pentru a vedea ce spectacol poate oferi acest sport minunat. Arădenii vor putea urmări sportivi de mare valoare, atât juniori cât şi seniori, care au făcut în ultimii ani faimă atât clubului cât şi oraşului nostru. Ei nu au avut, încă, şansa de a concura acasă, să simtă căldura şi susţinerea noastră şi de aceea sper ca publicul să fie prezent în număr mare sâmbătă, de la ora 10 şi duminică, de la ora 10,30, la Sala Polivalentă. Oricum, tot ce s-a organizat în Arad a fost la superlativ şi de aceea cred că şi de această dată vom fi  gazde excelente. Ca şi club, ne propunem clasări pe podium şi cât mai multe rezultate bune, avem sportivi la toate categoriile”, a declarat Ramona Haidu, completată de preşedintele clubului universitar, Ovidiu Şerban: „Va fi o competiţie frumoasă şi reuşită, o să vedeţi. Păcat că nu suntem susţinuţi aşa cum ar trebui de pe plan local, iar ca şi o bilă neagră e faptul că nu avem podium de concurs, care ne-ar costa 26 de mii de euro. Suntem cred că singurul club mare ce nu are podium, ne-ar ajuta foarte mult.”

Medaliaţii europeni se prezintă

Cei trei sportivi ai secţiei de aerobic prezenţi, şi-au prezentat principalele rezultate internaţionale:

Daniel Ţavoc: „Am participat la Europenele de la Baku, din acest an, a fost o experienţă frumoasă. La individual am obţinut medalia de bronz, la trio argintul, la cuplu locul 5, iar cu echipa locul 2”;

Darius Branda, 15 ani, debutant: „În acest an am participat la Europene, unde am cucerit bronzul la pereche şi locul doi cu echipa, a fost un concurs frumos”;

Zsofia Alexandra Meszar: „Cele mai importante rezultate ale mele sunt din 2017, de la Europeanul din Ancona (Italia), unde am cucerit aurul la grup şi argintul cu echipa. După aceea am suferit o accidentare mai gravă, la genunchi, dar după refacere, am participat şi eu în acest an la Europenele de la Baku, unde am obţinut argintul cu echipa şi bronzul la aerobic dance”.

Sorin Mîneran, invincibilul maratonist: „Bine pregătit fizic şi mental”

Sorin Mîneran şi-a expus şi el gândurile după o nouă performanţă naţională la maraton, unde a cucerit al şaselea titlu: „Faţă de anii trecuţi s-a schimbat câte ceva, mai puţin locul 1, ocupat tot de mine. Am fost foarte bine pregătit fizic şi mental, am reuşit să mă refac în cantonament după o uşoară accidentare şi am dus cursa de maraton fără probleme. După ce am reuşit să mă desprind, am lăsat-o mai încet pe ultimii kilometri, pentru a nu risca o nouă accidentare, traseul fiind destul de întortocheat şi punând presiune pe articulaţii. Ţin să mulţumesc pe această cale şi avocatei mele ce m-a reprezentat în procesele cu ANAD, Crenguţa Dascălu, cu ajutorul ei am reuşit să îmi demonstrez nevinovăţia la acuzaţiile de dopaj din anii trecuţi. De asemenea, de fiecare dată când alerg la Bucureşti, vine să mă vadă şi să mă susţină în curse. Ca să vă faceţi o idee, apărarea mea a constat în 270 de pagini. Nu ştiu dacă voi putea concura la Balcanice, asta va decide medicul, depinde mult dacă mă voi putea recupera după cursa de la Naţionale.”

A câştigat şi lupta cu ANAD, după acuzaţiile de dopaj

Vasile Blidar a punctat şi mai mult pe posibila participare a lui Mîneran la Campionatul Balcanic dar şi pe victoria lui, poate şi mai importantă decât cea de la Naţionale, în procesele cu oficiul naţional al ANAD: „Programul strâns al competiţiilor îi dau bătăi de cap lui Sorin. La Balcaniadă, unde e invitat, ar fi clar favoritul României, e în lotul naţional de maraton şi de 50 de kilometri, e ca şi o maşină care funcţionează perfect, dar din când în când mai are nevoie de o pauză şi cred eu şi de un ajutor financiar mai consistent. Clubul şi Universitatea l-au susţinut cât au putut de bine. Orice maraton e echivalentul unei operaţii pe cord, iar o a doua operaţie la doar o lună distanţă ar fi riscantă, verdictul însă îl va da medicul, contează capacitatea lui de recuperare. Revenind la victoria cu cei de la ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping), vreau să spun că e singurul sportiv român ce a reuşit să dovedească că în sportul românesc s-a lucrat murdar, vizavi de acuzaţiile ce i s-au adus. Prima oară nu a avut bani să se apere, fiind un băiat tânăr, venit de la Ineu, dar apoi a reuşit în instanţă, cu probe, să câştige toate procesele, la toate nivelurile. Ultima instanţă s-a propunţat acum doi ani, dar Federaţia Internaţională a fost notificată abia pe 30 august, în acest an. Acum are toate documentele necesare care dovedesc că cei de la ANAD – oficiul din România fiind de altfel cercetat penal pentru acest scandal al dopajului – l-au acuzat pe nedrept şi fără dovezi.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments