Crişul riscă să piardă la “masa verde” primul meci din Liga Florilor!

by Sorin Haut

Cu şase cazuri de coronavirus în lot, handbalistele de la Crişul Chişineu Criş ratează debutul în Liga Florilor. Clubul a anunţat că nu poate disputa prima etapă, de la Ploieşti, în contextul problemelor apărute, mai ales că Direcţia de Sănătate Publică nu a reuşit să facă la timp anchetă. Conducerea nou promovatei a anunţat Federaţia şi a cerut amânarea meciului, dar regulamentul FRH nu prea este de partea arădencelor. Chiar preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că nu vor exista amânări pe motiv de Covid-19. Aşadar, mai mult ca sigur, Crişul va pierde meciul la “masa verde” cu 10-0! Interesant este că şi adversara chişoancelor din runda inaugurală, CSU Cluj Napoca a efectuat abia ieri testele pentru Covid-19. În urma rezultatelor primite, au apărut și la “studente” primele cazuri, conform celor de la gsp.ro. Este vorba de pivotul Florina Chintoan, cea mai galonată jucătoare a echipei, fostul pivot al echipei naționale și de Corina Cordoș-Biriș.

Două cazuri de Covid-19 şi la CS Universitatea Cluj, conform GSP

Regulamentul prevede că doar echipele cu peste trei cazuri de infectare au nevoie de anchetă DSP, astfel că la Cluj nu a fost nevoie de aviz. La Crişul sunt cinci jucătoare infectate, dar clubul s-a lovit de refuzul DSP-ului, pe motiv că ieri, când s-au primit rezultatele, nu se putea face anchetă din cauza programului aglomerat. Şi cum azi dimineaţă echipa trebuia să plece deja spre Ploieşti, pentru a participa la şedinţa tehnică, Crişul s-a văzut pusă în faţa faptului împlinit şi va pierde probabil meciul la “masa verde”. Regulament ciudat, totuşi, în contextul în care cluburile par să depindă de DSP-uri şi de programul acestora. Dacă în unele oraşe acestea sunt deschise şi se arată dispuse să sprijine sportul de performanţă, iată că la Arad nu se întâmplă acest lucru.

Zalăul, cea mai decimată de coronavirus! Infectări şi la alte cluburi 

De urmărit decizia FRH, pentru că situaţia cazurilor de Covid-19 în handbalul românesc este explozivă, HC Zalău anunţând şi ea că nu poate participa la prima etapă tot din cauza numărului mare de infectări din rândul echipei, zece la număr. Conform celor de la gsp.ro, cazuri de coronavirus mai sunt şi la Rapid Bucureşti şi Gloria Buzău, câte trei la fiecare, iar Vâlcea are preşedintele pozitiv, fără însă să confirme vreuna dintre ele că nu vin la Ploieşti. De asemenea, gazdele de la Activ Ploieşti ar avea nouă jucătoare pozitive, dar DSP le-a dat aviz de participare, în doar opt jucătoare!

Facebook Comments