Crişul – Lipova, derby judeţean fără Covid-19 pentru şefia seriei din Liga a III-a!

by Sorin Haut

Derby fotbalistic de mare interes, sâmbătă, ora 15, la Chişineu Criş, acolo unde soseşte liderul seriei a opta din eşalonul terţ, Şoimii Lipova. Echipa lui Flavius Sabău e prima în clasament după şase etape, dar conjudeţeana o poate depăşi cu o victorie de altfel scontată în restanţa de săptămâna viitoare, cu Cermeiul. Momentul adevărului e însă meciul din weekend, când cele două formaţii arădene îşi vor da din nou întâlnire, după ce s-au înfruntat acum o lună şi în turul doi din Cupa României. Atunci s-a impus Lipova, cu 2-0, prin reuşitele lui Codoban şi Gherasim. Rivale la câştigarea seriei şi până la urmă la promovare, Crişul şi Şoimii sunt neînvinse până acum în campionat, deşi ambele s-au confruntat atât cu cazuri de coronavirus, cât şi cu probleme de lot. Gazdele derby-ului de sâmbătă au ajuns la patru victorii la rând, în vreme ce lipovanii au irosit etapa trecută un nou succes în faţa unei timişene, după acel dramatic 2-1 de la Dumbrăviţa. Runda trecută a fost 1-1 cu Ghiroda, în Sânnicolau Mic, oaspeţii egalând în minutul 90, din penalty, în superioritate numerică. Pentru trupa lui Sabău marcase Prună, tot din penalty. Între timp, formaţia de pe valea Mureşului a jucat marţi şi în Cupă, unde a pierdut onorabil cu Ripensia, 0-1. Lipova nu poate conta pe Gherasim, suspendat după cartonaşul roşu direct de runda trecută, dar vestea bună e că nu mai sunt cazuri de coronavirus în lot.

Au scăpat de cazurile de coronavirus

“Un meci 100% greu, pentru că şi Crişul îşi doreşte victoria şi evident, primul loc. Este un cu totul alt duel decât în Cupă şi cu siguranţă ambele echipe sunt valoroase şi capabile să câştige seria. La noi e puţină frustrare după ce am irosit etapa trecută două puncte acasă, dar nu se pune problema ca moralul băieţilor să fie afectat, suntem o echipă cu identitate”, ne-a declarat antrenorul celor de la Şoimii, Flavius Sabău. Crişul a depăşit şi ea criza de efectiv provocată de Covid-19, antrenorul “Ştili Abrudean” urmând să îşi conducă echipa de pe bancă, în derby. Etapa a şaptea din “C8” mai programează şi alte dispute interesante, cu echipe din judeţul nostru în prim-plan. Pecica are deplasare la Ghiroda, iar echipa speră să întrerupă seria negativă din ultimele trei etape, însă fără antrenorul Dan Stupar şi juniorul Boştină, ambii pozitivi la Covid-19.

Pecica, fără antrenor la Ghiroda

Nici secundul Marius Grad nu va fi pe bancă, el fiind răcit, pecicanii putând fi conduşi la acest meci de antrenorul cu portarii, Dan Ţapoş. Cazuri de infectare, nu mai puţin de şase, sunt şi la timişeni, astfel că ambele formaţii suferă din cauza coronavirusului. În fine, Cermeiul merge pe terenul nou promovatei cărăşene din Ezeriş, unde speră să dubleze victoria din runda trecută, cu Becicherecu Mic. Ambele partide sunt programate tot sâmbătă, de la ora 15.

Liga 3, seria a opta, etapa a 7-a:

Dumbrăviţa – ACS Poli, vineri, ora 15

Becicherecu Mic – Periam, vineri, ora 15

Ghiroda – Pecica, sâmbătă, ora 15

Crişul Ch.Criş – Şoimii Lipova, sâmbătă, ora 15

Ezeriş – Lunca Teuz Cermei, sâmbătă, ora 15

Clasament

1.Lipova                6     4     2     0     10-5        14

2.Dumbrăviţa         6     4     1     1     20-4        13

3.Crişul Ch.Criş       5     4     1     0     19-5        13

4.Ghiroda              6     3     3     0     12-7        12

5.ACS Poli              6     3     1     2     9-7         10

6.Pecica                6     3     0     3     7-5         9

7.Periam                6     0     3     3     5-13        3

8.Cermei               5     1     0     4     6-16        3

9.Ezeriş                 6     1     0     5     5-16        3

10.Becich.Mic        6     0     1     5     4-19        1

 

Facebook Comments