Crişul câştigă seria şi merge direct la turneul final: Activ Prahova este prima adversară!

by Rusu Flavius

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal s-a reunit astăzi într-o ședință online și a discutat despre închiderea sezonului de handbal. Majoritatea a votat pentru variantele de încheiere a sezonului pe teren. Pe data de 18 mai, membrii vor reevalua situația, în funcție și de răspunsurile pe care le vor obține până atunci de la autorități.  În Divizia A, la feminin, cea care ne interesează direct, se va trece direct la turneul final, fără turneu semifinal, cu cele opt echipe pe locurile calificabile, astfel: 19 iunie: meciuri eliminatorii între 1A-2B, 1C-2D, 1B-2A, 1D-2C; 20 iunie: semifinale: Meci 1: câștigătoarea între 1A-2B și 1C-2D; Meci 2: câștigătoarea între 1B-2A și 1D-2C; 21 iunie: finalele: învinsele între ele, câștigătoarele între ele; 26-28 iunie: Baraj de promovare. Astfel, Crişul Chişineu Criş a câştigat seria D a ligii secunde şi va înfrunta în primul meci al turneului final pe Activ Prahova Ploieşti, ocupanta locului doi în seria C.

Galaţiul şi Crişul – neînvinse în sezonul regulat!

Apoi, dacă va câştiga, se va duela în drumul spre Liga Florilor cu învingătoarea duelului Neptun Constanţa sau CSU Ştiinţa Bucureşti (n.n. în funcţie de rezultatul restanţei din seria B, dintre CSM Bucureşti şi Ştiinţa) – HCF Piatra Neamţ. Proxima adversară a arădencelor, Activ Prahova, a adunat 40 de puncte în seria C, cu un bilanţ de 13 victorii, un egal şi trei înfrângeri. Liderul în grupa ploieştencelor este Dacia Mioveni, 46 de puncte. Crişul încheie seria D pe primul loc, cu 43 de puncte şi un bilanţ de 13 victorii, patru egaluri şi nici o înfrângere. De altfel, alături de  CSM Galaţi – lider cu victorii pe linie în seria A, chişoancele nu au cunoscut nici ele gustul înfrângerii, în acest sezon. CSM Târgu Mureş e a doua în serie, la doar două puncte sub Crişul şi putea spera chiar la primul loc, dacă reuşea să câştige derby-ul de la Arad.

Variantele de „înghețare” nu sunt excluse

Doar că decizia Federaţiei, de a „îngheţa” sezonul regulat (n.n. mai erau de jucat trei etape), le avantajează pe fetele lui Sebastian Tudor.  În majoritate, Consiliul de Administrație a votat ca toate celelalte variante propuse pentru înghețarea campionatului să fie pentru moment amânate. Până în data de 18 mai, federația intenționează să consulte cluburile din Ligile Naționale și pe cele cu șanse de promovare. În cazul în care nu se va putea juca, atunci variantele de „înghețare” vor fi repuse pe tapet.

Facebook Comments