Crişul Alba inundat circa 330 de hectare de terenuri agricole, în Almaș și Dieci

by Florian Popa

Crişul Alb s-a revărsat, în noaptea de luni spre marţi, în comunele arădene Almaş şi Dieci şi a inundat în total aproximativ 330 de hectare de terenuri agricole, autorităţile locale fiind în alertă şi pregătite în cazul în care apa va ajunge la gospodării de la marginea unor sate.
Primarul comunei Almaş, Aurel Costea, a declarat, pentru AGERPRES, că nivelul Crişului Alb a crescut în ultimele zile pe fondul ploilor abundente, iar pe parcursul nopţii s-a revărsat.
„Deocamdată apa a inundat 250 de hectare de terenuri agricole şi un drum agricol paralel cu râul revărsat. Nu avem în acest moment gospodării afectate, dar rămânem în alertă şi monitorizăm permanent evoluţia cotelor”, a spus primarul.
În comuna învecinată Dieci, circa 80 de hectare de terenuri agricole au fost inundate de Crişul Alb, conform reprezentanţilor Primăriei.
Autorităţile locale se tem că dacă ploile vor continua va fi inundat drumul judeţean Dieci – Revetiş şi circulaţia va fi suspendată. Acest drum este inundat aproape de fiecare dată când se revarsă Crişul Alb, în perioadelor cu ploi abundente sau odată cu topirea rapidă a zăpezilor.
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până marţi dimineaţa, pe râuri din judeţele Hunedoara, Arad, Alba, Mureş, Caraş-Severin şi Timiş.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate