Craiova a luat toate punctele în fieful „şoimilor” lipovani

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Vicecampioane în ediţia precedentă de campionat, Şoimii Lipova şi U Craiova 1948 şi-au dat întâlnire la Pîncota, în etapa inaugurală a noului sezon din „C4”. Pe un teren greu, oltenii s-au impus la limită cu 1-0, prin reuşita lui Stoenac, din minutul 48. După o primă repriză anostă, cu puţine faze de poartă, trupa lui Eugen Trică avea să înscrie golul victoriei la trei minute de la reluare. „Şoimii” lui Flavius Sabău au dat replica destul de târziu, punând în pericol poarta adversă după minutul 65. Banyoi şi Vlad, dar mai ales Sulea – ratare din postură de singur cu portarul – puteau egala, dar formaţia patronată de Adrian Mititelu şi-a păstrat avantajul minim până la final, scor 0-1.

Victorie importantă pentru olteni, susţinuţi în Podgorie de un grup de 150 de suporteri. Lipovanii au evoluat în acest prim meci stagional în formula: Iliescu – Nagy (46 Polgar), Dolga, Bercu, Filimon – Prună (54 Vlad), M. Popa, Lazea (82 Dobrean), D. Rusu – Istrate (46 Banyoi), Sulea. Gazdele, prin vocea antrenorului Flavius Sabău, au recunoscut valoarea adversarei, dar au acuzat la final arbitrajul brigăzii condusă de Răzvan Lădar.

„Un joc echilibrat, am înfruntat o echipă bună, organizată, dar cred că arbitrajul a făcut diferența. Faza golului a fost suspectă de offside, iar pe noi ne-au oprit de două-trei ori prin semnalizări ale asistenților. Au avut și ei ocazii, am avut și noi una foarte mare în repriza a doua, din doar câțiva metri. Am luptat bine cu o echipă valoroasă, cu pretenții”, a spus, printre altele, antrenorul principal al „șoimilor”.

Facebook Comments