Cozi de maşini la Nădlac, după o nouă defecţiune la sistemul informatic al maghiarilor

by Andreea Radu

Ieşirea maşinilor din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană) se face cu dificultate, luni, din cauza unei noi defecţiuni la sistemul informatic al autorităţilor ungare, după ce săptămâna trecută au mai fost probleme.
Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, „sistemul informatic al autorităţilor maghiare este nefuncţional”, iar traficul uşor şi turistic este intens la Nădlac II.
„Număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. RECOMANDARE: pentru evitarea aglomerărilor, puteţi folosi şi alte puncte de trecere a frontierei”, transmite aplicaţia, care precizează că la Nădlac II se aşteaptă cel puţin 60 de minute, iar la Nădlac I se aşteaptă 30 – 40 de minute.
Trecerea graniţei în Ungaria se face în condiţii normale pe la Turnu şi Vărşand. În cazul traficului greu, timpul de aşteptare pentru ieşirea din ţară este de 150 de minute la Nădlac I, 120 de minute la Nădlac II şi 90 de minute la Vărşand. O defecţiune similară s-a produs miercuri, iar timp de două ore s-au format coloane de maşini la Nădlac II, scrie agerpres.ro.

Facebook Comments