COVID-19: un singur sportiv depistat pozitiv ar compromite competiţia

by Rusu Flavius

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care un sportiv ar fi depistat pozitiv la COVID-19 în timpul unei competiţii, acea întrecere ar fi compromisă din cauza măsurilor care ar trebui să fie impuse participanţilor.

„Sunt situaţii diferite. Dacă un sportiv este depistat în cantonament sau în perioada competiţiei. În perioada de cantonament sunt spaţii special amenajate unde acel sportiv poate fi izolat, urmând ca după să treacă prin procedurile descrise de medici. Ceilalţi sportivi vor avea şi ei un regim special în sensul testării. În cazul unor competiţii, în opinia mea, cred că acel campionat este compromis. Pentru că echipele interacţionează între ele, cel puţin două echipe dacă nu mai multe vor trebui carantinate, şi practic toate procedurile acestea vor compromite această competiţie. Tocmai de aceea avem măsuri atât de ferme şi bine definite”, a declarat Stroe.

El a precizat, referitor la decizia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal de a stabili programul pentru continuarea competiţiilor, că la 2-3 săptămâni de la reluarea antrenamentelor se vor putea relua şi întrecerile.

„Aceste condiţii nu se negociază, în acest moment competiţiile sunt suspendate, nimeni nu poate să-şi programeze meciuri atât timp cât nu există cadru legal pentru a defini această perioadă. Din schimbul de informaţii pe care l-am avut cu entităţile sportive, au nevoie de o lună de pregătire, ale cărei reguli le-am definit foarte bine şi lucrăm în paralel şi la această definire a unui cadru legal pentru perioada de competiţii. În momentul de faţă nu se pot organiza competiţii, probabil în viitor, în 2-3 săptămâni, dar atenţie, acest lucru este în directă relaţie cu evoluţia epidemiologică. Dacă situaţia nu ne va permite este posibil să întârziem cu competiţiile”, a mai spus ministrul.

AGERPRES

Facebook Comments