COVID-19: sportivii olimpici români, ajutaţi de specialişti COTAS

by Sorin Haut

Specialiştii Centrului Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică (COTAS) din cadrul COSR ajută sportivii şi tehnicienii români din loturile olimpice în această perioadă de pregătire individuală la domiciliu cauzată de pandemia de coronavirus. „Sportivii români şi colectivele tehnice din loturile olimpice, alături de cei care sunt încă în proces de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, sunt ajutaţi în această perioadă de pregătire individuală la domiciliu de specialiştii Centrului Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român”, anunţă COSR pe site-ul oficial.

Săptămânal, personalul COTAS va transmite un buletin informativ către toţi cei care se pregătesc acasă. Acordarea suportului ştiinţific sau a informaţiilor de specialitate vor fi oferite tuturor celor care doresc acest ajutor, prin scurte videoconferinţe dedicate sportivilor sau discuţii online cu membrii colectivelor tehnice în funcţie de complexitatea subiectului abordat, la solicitarea federaţiilor, sportivilor sau a colectivului tehnic. Vă reamintim că Aradul are, deja, o sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean-Monteiro.

Cele două anexe care însoţesc primul buletin informativ sunt destinate ca metodă de lucru specialiştilor din colectivele tehnice şi ca metodă de lucru între colectivele tehnice şi specialiştii COTAS. Aceasta este a doua măsură luată de COSR în contextul pandemiei după ce, la 10 aprilie, anunţa că va susţine financiar sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi cei cu obiectiv principal JO de la Paris 2024 pe perioada stării de urgenţă.

Sportivii români din loturile olimpice se pregătesc individual la domiciliu din 21 martie după ce Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis o adresă către toate centrele sportive naţionale prin care cerea evacuarea bazelor în contextul pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, programate iniţial să se dispute în perioada 24 iulie – 9 august 2020, au fost amânate de CIO din cauza pandemiei de coronavirus, acestea urmând să se desfăşoare între 23 iulie şi 8 august 2021.

AGERPRES

Facebook Comments