COVID-19. “Bombă biologică” în Champions League!

by Sorin Haut

Giorgio Gori, primarul din Bergamo, dă vina pe partida dintre Atalanta și Valencia, din optimile Ligii Campionilor, pentru situația care e acum în oraș. Organizația Mondială a Sănătății îi dă dreptate edilului, condamnând disputarea acelei confruntări. Bergamo a devenit, alături de Milano, cel mai afectat oraș din Italia din punct de vedere al oamenilor testați pozitiv cu coronavirus. Primarul Giorgio Cori a vorbit despre cât de periculos a fost pentru toată lumea meciul tur din Champions League, dintre Atalanta şi Valencia.

Formaţia din Bergamo nu are un stadion omologat pentru Champions League, astfel că îşi dispută partidele de „acasă” la Milano, epicentrul coronavirus în Italia. Mulți susţinători ai formaţiei lui Gasperini au mers acum o lună şi jumătate pe San Siro, pentru a-şi susţine favoriţii, lucru care a dus fără îndoială la unele îmbolnăviri ulterioare din Bergamo.

În total 40.0000 de oameni s-au adunat pe San Siro, 3000 dintre ei fiind spanioli. Meciul a fost bombă biologică, a spus Giorgio Gori, iar declarația lui nu poate fi una exagerată, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății are o poziție similară, chiar dacă nu la fel de tranșantă.

Partida din 19 februarie a jucat un rol important pentru situația de acum din Bergamo. O treime din populația orașului a mers la Milano, pentru a asista la meci. Nu este întâmplător că cea mai afectată zonă e Lombardia. Cei care au plecat de pe arenă au fost emițători pentru orașele de destinație și mă refer inclusiv la Valencia, a spus Walter Ricciardi, reprezentatul în Italia al Organizației Mondiale a Sănătății, pentru RaiNews24. (sursă: eurosport.ro)

Facebook Comments