Cota lui Man a explodat! Cel mai bine cotat jucător din Liga 1

by Sorin Haut

Gigi Becali are motive să spere că visul de a-l vinde pe Dennis Man pe bani foarte mulți se poate împlini. Atacantul arădean de 20 de ani tocmai ce a devenit cel mai bine cotat jucător din Liga 1. Cota de piață a fotbalistului de la FCSB a ajuns la 3,5 milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Man l-a egalat la acest capitol pe Alexandru Mitriță, iar podiumul este completat de golgheterul la zi al rivalei CFR, George Țucudean (3 milioane de euro).De notat este și faptul că FCSB are cinci reprezentanți în Top 10. Harlem Gnohere e al patrulea (2.5 milioane de euro), în timp ce Romario Benzar, Bogdan Planic și Florin Tănase împart pozițiile 8-10 (două milioane de euro).

Atunci când vine vorba de jucătorii români, Man ocupă poziția a opta, după Răzvan Marin (7 milioane de euro), Andrei Radu (7), Ștefan Radu (6), Florin Andone (6), Vlad Chiricheș (4,5), Nicolae Stanciu (4,25) și Ciprian Tătărușanu (4).

În ultimii 3 ani, cota lui Dennis Man a crescut de peste 46 de ori. În ianuarie 2016, jucătorul care evolua la UTA valora 75.000 de euro. Cu doi ani în urmă, în decembrie 2017, el a depășit pentru prima oară un milion de euro.

2018 a reprezentat anul în care Man a devenit cu adevărat o certitudine. În septembrie a ajuns la o cotă de piață de 2.7 milioane de euro, iar 2019 l-a catapultat la 3.5 milioane de euro. (digisport.ro)

Facebook Comments