Cosmin Buruc: Este momentul ca administrația să se concentreze pe creșterea calității vieții în Arad

by Florian Popa

Consilierii municipali PSD  reiterează decizia de a nu mai vota nici un PUZ care este la limita legii sau care se foloseste de vidurile legislative în domeniu pentru a permite construcția de blocuri în mod haotic.
„PSD nu poate fi de acord cu proiecte care forțează legislația la maxim, cum ar fi construcția de blocuri între case sau construcția de blocuri unde nu sunt prevăzute suficiente parcări sau cu drumuri de acces înguste ce nu permit accesul corespunzător și așa mai departe.
S-au propus în ultima vreme tot felul de investiții imobiliare care sunt la limita legii sau dincolo de ea! Am văzut în ultimii ani blocuri construite la limita cerințelor legale în domeniu și vedem cu toții ce disconfort poate crea o astfel de construcție atât pentru locuitorii din zonă cât și pentru proprii locatari. Din păcate, deși sunt investiții private, unde dezvoltatorii au încasat milioane de euro, la final tot Primăria este pusă în situația de a rezolva problemele apărute, de multe ori fiind o sarcină imposibilă.
Să nu se înțeleagă cumva că am fi împotriva unor investiții de acest gen, în municipiul Arad. Dimpotrivă, noi încurajăm cât mai mult dezvoltarea zonei imobiliare, construcția de locuințe noi, moderne, dar cu respectarea legii și cu asigurarea unui confort sporit locuitorilor. Există blocuri construite în ultimii ani, unde nu sunt locuri de parcare suficiente nici macar pentru locatari. Astfel de lucruri nu sunt normale, pentru că atunci când se realizează o astfel de investiție ar trebui să nu primeze doar interesul și buzunarul dezvoltatorului, ci și confortul cetățeanului care alege să achiziționeze un apartament nou.
Am discutat cu doamna consilier PSD Csilla Aur și cu domnul viceprimar PSD Ilie Cheșa și am stabilit de comun acord să nu votăm niciun PUZ care nu respectă aceste reguli de confort general, în așteptarea Planului Urbanistic General. De altfel, chiar ieri am avut o întâlnire la primărie pe această temă, iar în noul PUG vor fi introduse toate reglementările necesare“, declară consilierul municipal Cosmin Buruc, secretarul Comisiei de Urbanism din CLM.

Facebook Comments