Coşmar la Timişoara! UTA pierde cu Ripensia pe un final electrizant

by Sorin Haut

Meci de uitat astăzi, la Timişoara, cu o Ripensia ce i-a provocat „Bătrânei Doamne” – susţinută pe Bega de peste 250 de suporteri – prima înfrângere stagională în Liga a II-a! Cu punctaj maxim şi fără gol primit înaintea duelului, UTA a început în jumătatea adversă confruntarea de pe “Electrica”, dar contrar cursului jocului, putea fi condusă din minutul 8, atunci când gazdele aveau să irosească o şansă rarisimă: Zaluschi a trecut pe dreapta de Stancu, a centrat ideal la colțul lung, de unde Staicu, singur în patru metri, a reluat incredibil pe lângă bara din stânga lui Iacob! După un prim sfert de oră în care UTA a fost la timonă ca şi posesie, timişorenii au echilibrat evident disputa, dar oportunităţi de gol nu s-au cosemnat. Iar ca egalitatea să fie şi la ocazii, Lorenzi a trimis în bară în minutul 20, după o lovitură liberă executată de Ursu. Galeria UTA-ei a afișat, în minutul 40, un banner în memoria lui Zsolt Torok, alpinistul arădean decedat weekendul trecut în Munții Făgăraș: ”Îmi era atât de frică de moarte încât m-am apucat de alpinism ca s-o înving”, mesaj aplaudat de întreg stadionul. Revenind la fotbalul de pe teren, prima parte se îndrepta spre o remiză albă, doar că a venit al doilea minut al prelungirilor, atunci când, la ultima fază a reprizei, Ursu a inventat un lob magistral din 16 metri, ce s-a oprit în vinclul porții lui Păduraru, prins ieşit, 0-1 după 45 de minute!

Ursu, gol de “Maracana” pe…”Electrica”!

UTA a început bine şi mitanul secund, iar activul Ursu a fost la originea a două ocazii arădene: mai întâi, în minutul 49, a întârziat puţin pasa spre Buhăcianu, după o cursă frumoasă de la mijlocul terenului, pentru ca peste un minut, mijlcaşul UTA-ei să fie blocat de Chera la doar şapte metri, după o aşezare a lui Buhăcianu. Ripensia a ţinut ritmul alert, iar în minutul 54, Popovici a scăpat singur cu Iacob şi apoi a căzut, primind galben pentru simulare, deşi cei de la “Ripi” au solicitat eliminarea portarului arădean. În minutul 61, Lorenzi a şutat puternic din 20 de metri, dar Păduraru s-a întins şi a scos din vinclu. Din acest moment avea să se consemneze căderea “Bătrânei Doamne”, care nu a mai construit nimic. Centralul clujean Chioran a dictat penalty în minutul 64, la un henţ în careu comis de Stancu. Toma a executat însă slab de la punctul cu var, Iacob ghicindu-l pe jucătorul Ripensiei, iar UTA scăpa de un moment psihologic al întâlnirii. Voinea putea egala şi el în minutul 70, dar şutul acestuia din 12 metri lateral stânga, a trecut puţin alături.

UTA, în genunchi pe final: “Ripi” a întors în patru minute!

UTA a suferit în continuare şi Ripensia şi-a creat o nouă ocazie mare cu un sfert de oră înaintea finalului, când Zaluschi a reluat peste poartă din şase metri, după o centrare a lui Lungu. Jocul slab al echipei arădene s-a menţinut, iar UTA avea să cadă total pe un final electrizant. Mai întâi, Voinea a egalat cu o lovitură de cap în minutul 87, de lângă Tomozei, după ce Zaluschi a aruncat mingea în careu din lovitură liberă de la 30 de metri. În prelungiri, mai exact în minutul 92, Melinte a gafat nepermis în careu şi l-a agăţat pe Fotescu. Penalty-ul a fost executat de această dată précis de Zaluschi şi UTA pleacă cu mâna goală, dintr-o deplasare de coşmar, la Timişoara, scor final 2-1! E prima înfrângere în patru etape pentru „roş-albi”, iar echipa lui Gyuszi Balint e probabil şi traumatizată după ce a ratat victoria sau măcar un punct printre degete. UTA a început meciul de astăzi în formula: Iacob – Tomozei, Melinte, Fl.Ilie, Stancu – Miculescu, Hrezdac, Lorenzi, Ursu (83 Oroian) – C.Rus (74 Bustea), Buhăcianu.

Facebook Comments