Coronavirusul, o afacere pentru firmele de casă ale PNL Arad

by Cosmin Mihuta

În vreme de pandemie, românii au stat în case, au rămas fără serviciu, mulți au ajuns în șomaj tehnic, alții și-au pierdut afacerile. Avem însă și o categorie de băieți deștepți, care în această perioadă și-au umflat buzunarele. Nu numai că nu au simțit criza, dar afacerile lor au înflorit.

Aflăm că în aceste zile, Prefectura Arad pregătește decontările pentru ultimele luni de pandemie, de la bugetul de stat fiind cheltuite sume imense cu transportul, cazarea, masa cetățenilor carantinați. Că se decontează aceste cheltuieli nu e o problemă, dar un șoricel de la Poliția Locală, care a ronțăit și prin biroul prefectului Gheorghe Stoian, ne spune că este vorba despre decontări umflate cu pompa, în dulcele stil pedelisto-liberal, cu care ne-am obișnuit în ultimii ani la Arad.

Sursele noastre spun că se vor deconta nu mai puțin de 250 de mii de porții de mâncare, la sume impresionante. Că toate hotelurile intrate în parteneriat cu Prefectura Arad pentru a primi persoane în carantină vor fi plătite ca și cum ar fi fost pline ochi de turiști. Și nu sunt puține, iar sumele sunt de asemenea imense. Unii zic că un hotel ar fi chiar al prefectului Stoian, dar noi nu putem să credem așa ceva, cel puțin până nu avem o probă concretă. De asemenea, ni se șoptește că una dintre firmele de casă ale PNL Arad, care a preluat o mare parte din cursele Companiei de Transport Arad, încât societatea primăriei e în prag de faliment, primește bani grei de la Prefectură, pentru transportul persoanelor ce urmau a fi carantinate. Sume de cinci ori mai mari decât cele primite de alte firme care în această perioadă au realizat astfel de transporturi, semn că apropierea de PNL constituie un motiv suficient pentru creșterea tarifelor.

Dacă lucrurile stau așa cum susțin sursele noastre, cei din conducerea Prefecturii Arad, în frunte cu Gheorghe Stoian, au o mare problemă, una de ordin penal. Așteptăm cu nerăbdare ca prefectul Stoian să dea dovadă de transparență și să facă publice toate cheltuielile din perioada pandemiei: cazare, transport, masă, dar și firmele care au beneficiat de bani de la buget pentru aceste servicii și sumele alocate fiecărei firme în parte.

 

Facebook Comments