CORNELE FRUCTE DELOC DE NEGLIJAT IN ACEST SEZON

by Cristian Dobre

Coarnele sunt fructe care se obţin în exclusivitate de la plante sălbatice. Din coarne se prepară dulceaţă, suc, sirop, marmeladă, pastă. Ele se pot usca în cuptoare sau chiar la soare, ca prunele. Specialiştii indică consumul de coarne în mod special celor care suferă de diaree.

Coarnele sunt fructe acrişoare, de culoare roşie, galbenă sau albicioasă. Gospodinele prepară din acestea dulceaţă, sucuri şi tot felul de siropuri.

Dat fiind faptul că acestea au proprietăţi hemostatice, coarnele se utilizează în oprirea hemoragiilor nazale.

Specialiştii recomandă consumul de coarne pentru persoanele care au probleme cu diareea.

Deşi coarnele sunt uşor astringente, conţin foarte mult calciu, vitamina C şi potasiu. Datorită conţinutului de tanin, coarnele pot fi folosite cu succes în tratarea enteritei şi a enterocolitei.

Fructul de coarne poate fi consumat şi în mod extern: sub formă de comprese, băi locale. Nu este neglijat nici ajutorul intern al acestor minuni ale pădurii: diaree, dizenterie, crampe, paraziţi intestinali, icter, etc.

Siropul din coarne se poate administra şi copiilor mici, în cazul în care aceştia nu au poftă de mâncare.

Coarnele sunt bogate în calciu, acizi organici, glucide, caroten, pectine, vitamine, celuloză şi săruri minerale. Cornul are efect antidiareic, cicatrizant, astringent şi dezinfectant.

Fructele de corn se pot folosi sub formă de preparate, ca de exemplu: sirop, marmeladă, gem, vin.

În terapie se poate folosi sub formă de decoct, tinctură, ceai şi infuzie.

 

Sursa: zumi.md

Facebook Comments