CORINA CRETU: „TOKES ESTE UN EXTREMIST, NU REPREZINTA INTERESELE MAGHIARILOR DIN ROMANIA“

by Cosmin Mihuta

eurodeputatul Corina Crețu a declarat joi, la Arad, că Laszlo Tokes nu reprezintă interesele maghiarilor din România, fiind un extremist, iar punctele lui de vedere nu trebuie confundate cu cele ale minorității maghiare, la fel cum trebuie făcută o distincție între acesta și UDMR.

„Eu nu cred că domnul Laszlo Tokes reprezintă interesele maghiarilor din România. Din contră, cred că le face foarte mult rău. Cred că domnul Tokes este un extremist, toate manifestările sale, toate discursurile sale arată acest lucru. Șe știe foarte bine ce a declarat în vara trecută. Se știe foarte bine ce a declarat luni, în Parlamentul European și cred că este iresponsabil să compari situația din Transilvania cu cea din Crimeea și sper ca aceste declarații să nu aibă efecte negative asupra României. Deci, din acest punct de vedere fac o distincție între cetățenii români de naționalitate maghiară și domnul Laszlo Tokes’, a declarat, pentru AGERPRES, Corina Crețu.

Vicepreședintele PSD a adăugat că trebuie făcută o distrincție clară inclusiv între UDMR și Laszlo Tokes, ea arătând că acesta a ajuns în Parlamentul European cu susținerea lui Traian Băsescu și a PDL.

‘Domnul Laszlo Tokes este doar prietenul președintelui Traian Băsescu, de care se vede foarte clar că a fost sprijinit să ajungă europarlamentar. Se știe că, în mod artificial, a avut voturi atât în Vaslui, cât și în sudul țării, de unde nu ar fi putut obține altfel voturi. A fost, de asemenea, sprijinit de PDL să ajungă vicepreședinte al Parlamentului European, la propunerea Ungariei. Iar acum, prin faptul că președintele refuză să îi retragă Ordinul ‘Steaua României’, cred că îl încurajează în aceste declarații iresponsabile’, a afirmat Corina Crețu.

Ea a mai spus că România este un model de conviețuire între români și maghiare, iar mesajul care trebuie promovat cu ocazia zilei de 15 martie, atât în rândul maghiarilor, cât și al românilor, trebuie să fie unul de echilibru, de bună prietenie, de bună conviețuire.

Facebook Comments