Corespondenţa sentimentală a cântăreţului Charles Aznavour, scoasă la licitație

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Scrisori, cărţi poştale, telegrame… Corespondenţa sentimentală a cântăreţului Charles Aznavour adresată între 1958 şi 1964 unei iubiri din tinereţe va fi scoasă la licitaţie vineri, în Franţa, a anunţat casa de licitaţie pariziană Cornette de Saint-Cyr, citată de AFP.

Datate din Veneţia, Atena, Rio, Moscova, Montreal, Roma, New York sau Istanbul, 42 de scrisori, 9 cărţi poştale, dar şi telegrame, totalizând 118 de pagini scrise de mână, sunt estimate să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 30.000 şi 40.000 de euro.

„Este un ansamblu remarcabil şi minunat de scrisori de dragoste ale cântăreţului aflat la începutul gloriei către o frumoasă tânără. Charles Aznavour i-a scris pentru a-i spune că se gândeşte la ea, despre călătoriile sale, despre oboseala sa, despre decalajele orare, despre turneele sale, despre nimicuri, despre viaţă”, a subliniat expertul Olivier Devers.

Casa de licitaţie Cornette de Saint-Cyr a primit însărcinarea de a vinde această corespondenţă chiar din partea destinatarei, Claude Maissiat, care la 20 de ani l-a întâlnit pe Charles Aznavour, decedat în octombrie 2018, în culisele sălii pariziene Alhambra, în 1958.

Corespondenţa poate fi văzută de către public marţi, miercuri şi joi, între orele 11:00 şi 18:00, pe Avenue Hoche din Paris.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments