Coreea de Sud cere interzicerea drapelului japonez imperialist, în timpul Jocurilor Olimpice din 2020

by Florian Popa
Adunarea Națională a Coreii de Sud a adoptat o rezoluție luni, prin care cere Japoniei să interzică utilizarea steagului din perioada imperială în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020, scrie HotNews.ro.
Declarația oficială este adresată Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice și cere ca publicului să-i fie interzis să poarte steagul cu 16 raze sau să poarte uniforme pe care se află acesta, în timpul evenimentelor.
Coreea consideră acest drapel un simbol al militarismului japonez din prima jumătate a secolului 20. Rezoluția, aprobată cu un vot de 196-3, cere, de asemenea, ca guvernul lui Moon Jae-un să se implice activ într-o campanie internațională de conștientizare a conotațiilor imperialiste și să depună eforturi diplomatice pentru a preveni utilizarea acestuia la evenimentele oficiale internaționale.
Chestiunea vechiului steag japonez a devenit publică în Seul în momentul în care o agenție de presă a raportat, luna aceasta, că cei care organizează Jocurile nu au niciun plan de a restricționa accesul cu drapelul imperial.
Ministerul de Externe de la Seul a cerut guvernului de la Tokyo să-și revizuiască poziția, argumentând că utilizarea acestuia ar transforma un eveniment sportiv într-un mesaj politic.
Facebook Comments