Coreea de Nord și-a pus în carantină capitala din cauza unei „boli respiratorii”

by Andreea Radu

Coreea de Nord a dispus izolarea capitalei Phenian pentru cinci zile din cauza unei „boli respiratorii”, a relatat un site de specialitate sud-coreean, citat de Reuters și Agerpres.
Măsura pare să fie prima adoptată la nivelul întregului oraş de când Coreea de Nord a anunţat în august 2022 că a câştigat lupta cu COVID-19. Locuitorii Phenianului au primit ordin să rămână în case de miercuri până duminică şi trebuie să permită să li se ia temperatura zilnic, a raportat site-ul de specialitate NK News de la Seul, citând un document guvernamental.
Documentul nu menţionează COVID-19, însă afirmă că rinofaringita se numără printre bolile noi care se răspândesc în prezent în capitală.
Citând surse de la Phenian, NK News a relatat marţi că locuitorii celui mai mare oraş nord-coreean par să facă provizii în anticiparea unei eventuale izolări. Nu se ştie dacă şi alte zone sunt vizate de măsuri similare de izolare, iar media de stat nu au anunţat noi decizii în acest sens.
Peninsula Coreeană este afectată în prezent, potrivit meteorologilor, de un val de frig siberian, temperaturile la Phenian ajungând până la -22 de grade Celsius.
China, partener comercial cheie şi vecin al Coreii de Nord, se confruntă cu un val de infecţii după ce a renunţat la politica sa drastică „Zero Covid”.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate