Coreea de Nord a exersat un contraatac nuclear

by Florian Popa


Liderul nord-coreean Kim Jong Un a condus exerciții militare în cadrul cărora a fost simulat un contraatac nuclear. Exercițiile, care au durat două zile, au inclus un test cu rachetă balistică echipată cu un focos nuclear fals, conform unei relatări de luni a agenției nord-coreene KCNA, citată de presa internațională, scrie antena3.ro.
Este cea de-a patra demonstrație de forță a Phenianului într-o săptămână, într-un moment în care Seulul şi Washingtonul își desfășoară cele mai importante exerciții militare comune din ultimii cinci ani.
Președintele nord-coreean şi-a exprimat „satisfacția” după exercițiile militare, notează KCNA.
Joia trecută, Phenianul a efectuat un test cu racheta balistică intercontinentală Hwasong-17, cea mai puternică din arsenalul său, în prezența liderului Kim Jong Un și a fiicei sale.
Testul a avut lor după ce, marți, au fost lansate două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, iar la 12 martie au fost testate de pe un submarin două rachete strategice de croazieră.
Demonstrația de forță militară a fost planificată chiar înaintea unei vizite în Japonia a președintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol.
După o relație rece timp de mulți ani din cauza unei dispute istorice, Japonia și Coreea de Sud au reluat discuțiile la cel mai înalt nivel şi au decis să facă front comun în fața Coreei de Nord.

Facebook Comments