Copil scapă de Nadal, în Cupa Davis! Spania are în lot patru jucători din Top 50

by Sorin Haut

România are o misiune complicată împotriva Spaniei în barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis 2022. Partidele vor avea loc în Spania, în perioada 4-5 martie. Căpitanul nejucător al echipei Spaniei, Sergi Bruguera, a anunțat lotul pentru confruntarea cu România, programată la Marbella, pe zgură. Marele absent este Rafael Nadal (locul 5 ATP), care s-a calificat astăzi în finala de la Australian Open. Roberto Bautista (18 ATP), Pablo Carreno Busta (21 ATP), Carlos Alcaraz (31 ATP), Marcel Granollers (locul 7 ATP la dublu) și Alejandro Davidovich (50 ATP) vor reprezenta Spania în confruntarea cu România. Spania a câştigat de şase ori Salatiera de Argint şi de alte patru ori a fost finalistă. Spaniolii au zece jucători în Top 100 ATP la simplu. România s-a calificat în barajul pentru Cupa Davis 2022 după ce a învins, pe 27 şi 28 noiembrie 2021, la Cluj-Napoca, reprezentativa statului Peru, cu 4-0. „Tricolorii” n-au anunțat deocamdată echipa pentru confruntarea cu Spania. Invitați la emisiunea “Așii Tenisului”, arădeanul Marius Copil și Horia Tecău au vorbit despre importanța confruntării cu Spania și despre șansele “tricolorilor”.

Copil: „Eu văd o confruntare fără presiune, mă bucur că am ajuns în elită”

„Eu văd o confruntare fără presiune, e clar că 99% ei au șansele de a câștiga. Noi pentru asta am luptat, să urcăm în Cupa Davis, să ajungem din nou în elita mondială, să jucăm cu cei mai buni adversari din lume. Mă bucur foarte mult că am ajuns în punctul ăsta, am avut de tras mulți ani. Am jucat cu multe echipe și am avut o presiune mare pe noi. Mă bucur să avem adversari de așa nivel, sperăm să se joace cu public. Avem mulți români în Spania și îi așteptăm să vină, să ne susțină și sper să iasă niște meciuri frumoase”, a spus Marius Copil, în cadrul emisiunii „Așii Tenisului” de la Digi Sport. Pentru Horia Tecău (37 de ani, locul 17 ATP la dublu), meciul împotriva Spaniei poate fi ultimul din carieră.

Tecău, la ultimul duel al carierei: „Nu mergem să facem figuraţie, e un meci special”

Ne-am pus într-o situație în care întâlnim o echipă foarte puternică. E genul de meci pentru care joci tenis, vrei să joci meciuri mari împotriva unor jucători mari. Va fi o experiență în plus și pentru restul echipei, care n-a mai fost la acest nivel. Deci e un câștig pentru toată echipa României. Nu mergem acolo să facem figurație, ne dorim să câștigăm. Trebuie să ne gândim și la asta. Meciurile de Cupa Davis sunt ceva special. Pentru mine a fost o mare motivație și o mare inspirație să particip la astfel de meciuri”, a spus Horia Tecău. (digisport.ro)

Facebook Comments