Copiii defavorizați din Arad vor primi tablete. Proiectul a fost aprobat de CLM

by Florian Popa

Consilierii municipali au aprobat, miercuri, într-o ședință de îndată, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Arad. În urma rectificării, vor fi alocați 383 de mii de lei, pentru achiziția de tablete pentru copiii defavorizați din municipiu, un proiect inițiat de consilierii PSD.

„Mă bucur să-i anunț pe elevii din municipiu care nu au posibilități financiare că, în ședința de astăzi a CLM, s-a aprobat alocarea a 383.000 de lei, pentru achiziția de tablete, care vor fi distribuite gratuit către cei care nu dețin astfel de device-uri.

Proiectul a fost inițiat săptămâna trecută de consilierii PSD, în urma sesizărilor nenumărate venite din municipiu, de la părinți, profesori, care ne semnalau faptul că mulți copii din Arad nu au acces la învățământul online. Și nu e vorba de 2-3 copii, ci de aproape 6.000 de elevi, adică 10 la sută din total, la nivel de municipiu.

Este o situație foarte gravă, care trebuia rezolvată cât mai rapid, și mă bucur că s-a găsit o formulă prin care elevii din Arad să beneficieze de aceste tablete și implicit de accesul la învățământul online. E păcat că unii au încercat să politizeze acest subiect, să se cațere pe situația grea în care se află mii de copii, încercând să iasă în față la câteva zile după ce am depus acest proiect, ba chiar să inițieze alte proiecte paralele, sperând să câștige voturi din acest demers. Dar nu ne mai miră nimic din partea acestor politruci, care de ani de zile jefuiesc Aradul și calcă pe cadavre, când e vorba de interesul lor politic.

Este o primă bătălie câștigată pentru ca elevii din Arad să aibă acces la învățământul online. Urmează o altă bătălie, la nivel de județ, unde de asemenea consilierii PSD au depus un proiect, pentru că și copiii din orașele și comunele județului au nevoie de sprijin. Fac un apel la președintele CJA Iustin Cionca să lase deoparte jocurile politice, să nu încerce să arunce responsabilitatea pe spatele primarilor, prin tot felul de adrese și presiuni pentru ca aceștia să achiziționeze tabletele respective din bugetele locale. CJA are sume imense la buget, în special din excedentul bugetar, și este obligat să vină în sprijinul copiilor din tot județul, cărora trebuie să le asigurăm toate condițiile pentru a participa la cursurile online“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Facebook Comments