Controlorii de trafic de la Arad vor dirija avioanele care vin şi pleacă de pe Aeroportul… Braşov

by Florian Popa

Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav va fi primul din ţară, operat virtual! Aterizările şi decolările urmează să fie dirjate de controlorii de trafic de la Arad. Cum va fi acest lucru posibil? Cu ajutorul unui Remote Tower dotat cu cele mai performate camere de supraveghere, inclusiv cu vedere infraroşu, scrie observatornews.ro.
Sunt două componente în acest sistem de turn virtual. Cea exterioară este formată din nu mai puţin de 14 camere de luat vederi, de înaltă rezoluţie, cu vedere inclusiv în sistem infraroşu 360 de grade în zona aeroportului şi pot capta detalii, imagini inclusiv în mişcare de până la 7 kilometri distanţă faţă de zona aterizare decolare.
Există şi două camere de luat vederi mobile, suport, care sunt folosite de controlorii de trafic de la Arad, pentru situaţiile în care sistemul de camere fixe are nevoie de suport. Trebuie spus că, potrivit Consiliului Judeţean, este primul aeroport din România construit de la zero şi al doilea din lume, după unul din Suedia, care foloseşte acest sistem de control de la distanţă al traficului aerian.

Facebook Comments