CONTROALE IN UNITATILE DIN INDUSTRIA AGROALIMENTARA. LA ARAD S-AU DAT AMENZI DE 2000 DE LEI

by Andreea Radu

În cursul lunii noiembrie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.

Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe.

Controlul unităților a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unității.

In unitățile din industria agroalimentară s-au efectuat 7.236 controale, fiind acordate 115 avertismente precum și 127 amenzi în cuantum de 166.500 lei.

În judeţul Arad, s-a dat amenzi de 2.000 lei pentru depozitare materiilor prime, produse semifinite, materi auxiliare fără respectarea criterilor de compatibilitate;

Facebook Comments