Continuă scandalul la Filarmonica de Stat Arad

by Florian Popa

S.A.I.F.Arad a declansat o  greva de avertisment din cauza faptului ca negocierile pentru semnarea Contractului colectiv au fost suspendate fara motiv, in opinia angajatilor, de catre directiunea filarmonicii.

„Managerul filarmonicii a transmis presei un mesaj prin care se disculpa si declara ca:

“Negocierile nu s-au suspendat niciodată, însă a fost o perioadă plină, cu alegerile, cu 1 iunie, așa că am amânat până pe 5 iunie. Doar nu ar fi trebuit să fac negocieri pe 1 iunie, să fim serioși!”,

Pentru a respecta adevarul dorim sa punem la dispozitia presei un  document emis de filarmonica Arad, prin care angajatii erau chemati in turneu. Pe document se poate observa durata turneului care a fost in perioada 26.05.2019 – 02.06.2019. Acest document ne arata ca domnul manager stia cu mult inainte perioada in care urma sa absenteze.

La intoarcerea in tara am reluat discutiile la contractual de munca si domnul manager a tinut sa sublinieze ca a fost intr-adevar plecat in Italia pentru a reprezenta filarmonica din Arad.

Nici acest lucru nu este real deoarece pe afisele sau programele de sala nu apare nicaieri numele filarmonicii aradene.

In aceasta deplasare a fost insotit de concubina si de alte doua persoane din orchestra.Se pun astfel mai multe intrebari : Sub ce forma au plecat oamenii din institutie avand in vedere ca nu era un turneu al institutiei? In baza carui contract de colaborare au plecat managerul si angajatii?Cum au fost remunerate in aceasta perioada?

Este inutil sa amintim ca in aceeasi perioada nu a fost adusa nici “celebra” condica de prezenta, orchestra care in mod normal avea repetitie nu avea unde sa semneze de prezenta.

Se pare ca absentele din unele compartimente cauzate de aceste plecari au trebuit sa fie completate, astfel ca pe posturile respective au fost platiti colaboratori externi.

Aducem la cunostinta publica aceste informatii in speranta ca autoritatile locale vor investiga cele intamplate”, susține presedintele S.A.I.F.Arad Mihai Dogaru.

Facebook Comments