Consumul regulat de condimente și ierburi aromatice este foarte benefic sănătății

by Cristian Dobre

Condimentele și ierburile aromatice sunt folosite din vremuri vechi, nu doar pentru a înnobila gustul preparatelor culinare, ci și pentru proprietățile lor terapeutice.

Consumul regulat de condimente și ierburi aromatice, este foarte benefic sănătății și stării de bine a organismului printr-o serie de acțiuni care inhibă dezvoltatea bolilor degenerative.

Condimentele se obțin din părți ale plantei precum scoarță, fructe, semințe, muguri, stigmat, rădăcina, rășină sau rizomi și se folosesc pentru aromatizarea, colorarea alimentelor și a diverselor preparate culinare, iar altele au reale proprietăți medicinale, fiind folosite ca și remedii naturiste.

Câteva exemple de condimente ar fi: cardamom, scorțișoară, ardei iute, cuișoare, nucșoară, piper, turmeric, ghimbir, mace, șofran, vanilie, chimen, semințe de mărar, fenicul, semințe de muștar

Ierburile aromatice sunt, de obicei, părțile cu frunze ale planteiși sunt utilizate pentru a oferi aromă diverselor preparate culinare, în scopuri medicinale sau pentru combaterea dăunătorilor

Condimentele și ierburile aromatice au un conținut mai ridicat de antioxidanți în comparație cu fructele și legumele. Antioxidanții ajută la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implică și în păstrarea fermității și elasticității pielii.

Sursa: a1.ro

Facebook Comments