CONSUMUL DE FIBRE MENTINE COLONUL SANATOS

by Cristian Dobre

Sunt cateva semne clare pe care organismul le transmite atunci cand esteincarcat de toxine. Astfel, daca ai depuneri albicioase pe limba, ai o pofta puternica de dulciuri sau alimente prajite, te trezesti greu si obosit, suferi deconstipatie, ai un surplus de kilograme, transpiratia si respiratia au un miros neplacut, esti nervos si nu te poti concentra, cu siguranta organismul tau este intoxicat.

Cea mai la indemana metoda de detoxifiere, 100% naturala, este consumul de fibre vegetale. Acestea nu iti hranesc organismul, doar transporta mancarea prin intestine (fibrele insolubile) si hranesc bacteriile intestinale benefice (fibrele solubile, care sunt prebiotice). Flora intestinala e esentiala pentru sanatatea ta; ea faciliteaza absorbtia nutrientilor si este pilonul de baza al imunitatii.

Cum folosim fibrele pentru detoxifierea colonului

Un adult are nevoie in medie de 30g fibre pe zi, in timp ce multi oameni abia consuma 10 grame – de aici si problema constipatiei. Consumand o cantitate mai mare de fibre vegetale pentru o perioda de cateva luni, dai posibilitatea colonului tau sa elimine zilnic toxinele.

Pentru o buna detoxifiere a colonului, aplica urmatoarea dieta pentru cateva luni: minim 50% din mancarea consumata zilnica sa fie reprezentata de vegetale.

Atentie! Este absolut necesar sa consumi minim 2 litri de apa pe zi deoarece fibrele trebuie imbibate cu apa pentru a-si face efectul. Doar asa ele devin ca un burete care absoarbe substantele toxice din intestine transportandu-le afara din organism.

Surse de fibre 
Toate alimentele vegetale contin fibre solubile sau insolubile, insa cele mai bune surse sunt: semintele de in (macinate sau inmuiate peste noapte) – 30 g fibre/100g seminte, tarate de grau – 27g fibre/100g, nuca de cocos – 23g fibre/100g, fasole uscata alba – 21g, smochine uscate -18g, prune uscate -16g, migdale – 15g, seminte susan – 11g.

Nota: semintele de in nu pot fi digerate in stare uscata. De aceea trebuie consumate fie macinate fie inmuiate de seara pana dimineata.

 

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments