Consumul de cafea poate reduce efectele cuperozei

by Andreea Radu

Cafeina furnizată de consumul de cafea poate inversa efectele rozaceei, conform unui nou studiu realizat de specialiştii Universităţii Qingdao din China.

Echipa de specialişti a realizat un studiu asupra unui grup format din 87.737 de femei privind legătura dintre consumul de cafea şi cuperoză. Conform MedicalXpress, cercetătorii au identificat 4.945 de cazuri de cuperoză.

Creşterea consumului de cafeină a inversat efectele cuperozei atunci când au fost modificaţi anumiţi factori de risc. În cadrul studiului a fost analizată diferenţa între consumarea a patru ceşti de cafea pe zi versus mai puţin de una pe lună. În cazul cafelei decofeinizate nu a fost observată nicio corelaţie. Rezultatele au arătat că prin consumarea a patru ceşti de cafea pe zi pot fi inversate efectele cuperozei. De asemenea,  consumarea cofeinei din alte alimente nu a fost asociată cu reducerea riscului apariţiei cuperozei.

Oamenii cu vârste cuprinse între 30-60 ani, în special femei, sunt predispuşi la cuperoză sau acnee rozacee, cum mai este denumită. Aceasta provoacă înroşirea şi inflamarea pielii de pe faţă, care devine mai aspră, iar la suprafaţa ei devin vizibile numeroase vase de sânge. Cazurile severe pot semăna cu o acnee rebelă ce duce la iritaţii ale ochilor şi chiar face ca nasurile să aibă un aspect caricatural, devenind umflate şi roşii.
Boala afectează în prezent între 5-20% din populaţia globului şi aproximativ 16 milioane de persoane numai în Statele Unite.
Cuperoza afectează toate rasele umane, dar este cunoscută popular şi sub denumirea de „blestemul celţilor”, deoarece se crede că afectează în special persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare, cu toate că, în realitate, poate fi doar mai vizibilă în cazul acestor persoane.
Sursa: descopera.ro
Facebook Comments