Consumatorii cu datorii neachitate de 90 de zile la credite beneficiază de consiliere gratuită

by Cristian Dobre

Consumatorii cu datorii neachitate de cel puțin 90 de zile beneficiază de consiliere gratuită și îndrumare de specialitate din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru întocmirea dosarului de deschidere a procedurii de insolvență, potrivit unui comunicat al ANPC, potrivit Mediafax.

Totodată, de consiliere gratuită și îndrumare de specialitate beneficiază și persoanele care au datorii atât de mari încât valoarea lor totală depășește valoarea tuturor bunurilor aflate în proprietate (cel puțin 15 salarii minime brute pe economie, 2.230lei x15= 33.450lei), precum și persoanele care nu au alte surse de venit și au o situație financiară iremediabil compromisă.

ANPC spune că sprijină, prin intermediul Direcției de Insolvență Persoane Fizice, implementarea Legii insolvenței persoanelor fizice nr. 151/2015 prin consilierea consumatorilor vizați de actul normativ, cât și prin sprijinirea activității Comisiilor Teritoriale ce se regăsesc la nivelul fiecărui județ al țării.

Conform prevederilor legale, Comisia de insolvență este alcătuită din reprezentanții următoarelor instituții: Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, ANPC și ai Oficiului Național al Registrului Comerțului – Direcția Buletinul procedurilor de insolvență.

De asemenea, ANPC menționează că la acest moment, există, în derulare, dosare de insolvență ce vizează toate cele trei forme de redresare financiară a debitorului, respectiv: procedura simplificată de insolvență; insolvența pe baza planului de rambursare și lichidare de active.

ANPC le recomandă persoanelor interesate să acceseze site-ul instituției la secțiunea Insolvență Persoane Fizice, pagina de Facebook “Insolvență Persoane Fizice” sau să se adreseze direct personalul specializat din locațiile Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor pentru detalii și informații suplimentare.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments