Consulul general român, în vizită la studenții români de la Szarvas și Bekescsaba

by Dana B.
La data de 18 noiembrie 2016, consulul general al României la Gyula, ES Florin Vasiloni, a efectuat o vizită la Institutul Pedagogic „Gall Ferenc” de la Szarvas, la care studiază tineri care provin din rândul comunităţii istorice româneşti din Ungaria.
În cadrul vizitei, consulul general român a purtat discuţii cu dl. Imre Lipcsei, decanul instituției şi cu dl. Florin Olteanu, şeful Catedrei de Limbi Străine şi Minorităţi din cadrul instituţiei .
În această instituţie se pregătesc educatori şi învăţători de limba română din anul 1959. Pe lângă limba română, institutul are secţii de limba slovacă, germană, rroma şi engleză. La secţia de limba română sunt  înscrişi 38 de studenţi, la cursurile de zi şi fără frecvenţă. Majoritatea studenţilor sunt absolvenţi ai Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula. Consulul general a oferit un prânz de lucru pentru studenţii de etnie română, prezenţi la cursuri în ziua respectivă.
În data de 22 noiembrie 2016 consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la manifestările organizate de către Consulatul General al Republicii Slovacia din Bekescsaba, cu prilejul Zilei Naţionale a Slovaciei. Manifestarea a cuprins un concert de muzică clasică şi colinzi tradiţionale, cu interpreţi din Slovacia, care s-a desfăşurat în biserica evanghelică din Bekescsaba. După concert consulul general al Republicii Slovacia la Bekescsaba, ES Amb. Igor Furdik a oferit o recepţie.
Facebook Comments