CONSTANTIN IGAS: „ACEST NOU INFIINTAT USD RESPECTA VECHILE METEHNE ALE USL: MINCIUNA SI TAXAREA”

by Cosmin Mihuta

Senatorul de Arad Constantin Traian Igaş (PD-L) a lanst, luni, un atac dur la adresa noului Guvern Ponta 3, despre care spune că „îşi va schimba oficial denumirea dar năravul ba“. Cel mai probabil marţi, Guvernul va merge în Parlament cu asumarea răspunderii pe programul de guvernare al PSD-UDMR, despre care Igaş spune că este un program care păstrează politica de impozitare excesivă a Guvernului USL.

„În program, acest nou înfiinţat USD respectă vechile metehne ale USL: minciuna şi taxarea. Deci Guvernul USL încă funcţionează dacă ne luăm după faptul că doar lărgirea bazei de impozitare este sigură, nu şi reducerea TVA sau CAS. 35 de taxe noi în Guvernul USL, la câte să ne aşteptăm în plus din partea USD?

În traducere liberă, lărgirea bazei de impozitare înseamnă creşterea numerică a veniturilor supuse impozitării, adică o povară mai mare pe cei care muncesc, mai ales în privat. Ar mai putea să lărgească baza de impozitare prin creşterea numărului de locuri de muncă, adică mai mulţi contribuabili, dar USL a demonstrat că aşa ceva nu se poate, sau cel puţin nu atâta timp cât PSD este la guvernare.

Minciuna, dovedită de atâtea ori, nu se putea să lipsească din această variantă a guvernării PSD. Vorbesc în program despre iniţierea procedurilor de înscriere a Ansamblului monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu pe Lista patrimoniului mondial UNESCO, dar acest lucru a fost deja făcut şi s-a intrat în etapa a doua, UNESCO informând Ministerul Culturii, încă de luna trecută, de faptul că vor urma să fie contactaţi pentru o vizită la faţa locului, documentaţia fiind aprobată la verificările tehnice. O altă minciună porbată a acestui Guvern de faţadă pentru români, şi de profit pentru acoliţi“, susţine senatorul PDL Arad Constantin Igaş.

Facebook Comments