Consiliul Județean Bihor a aprobat parteneriatul cu Aradul, pentru drumul expres

by Florian Popa

Astăzi, în prima ședință a noului Consiliu Județean Bihor, au fost aprobate două documente importante pentru dezvoltarea județului nostru. Alături de Primăria Oradea, Primăria Arad și Consiliul Județean Arad, se reface studiul de fezabilitate, vechi din 2007, al drumului expres Oradea – Arad.
Datorită Ordonanței de urgență 101/2020, autoritățile locale pot prelua proiecte de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea implementării proiectelor mari. Se poate evita astfel riscul de a pierde bani europeni din cauza ritmului lent de implementare a proiectelor.
„Astfel, am adoptat un Parteneriat de implementare între cele 4 autoritați și CNAIR, precum și un Acord de asociere între cele 4 UAT-uri.
Intenția noastră este ca în noiembrie, anul acesta, să demarăm procedura de licitație pentru realizarea studiului. Urmează apoi depunerea aplicației de finanțare pe fonduri europene, iar dacă totul merge bine, anul viitor vom organiza licitația pentru execuția proiectului“, anunță Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Facebook Comments