Consiliul Județean Arad va dota orașul Nădlac cu o Ambulanță de tip B

by Andreea Radu

Consiliul Județean Arad va dota orașul Nădlac cu o Ambulanță de tip B, cu drept de folosință gratuită, care va deservi SMURD-ul din zonă. Folosința este pentru un an, cu posibilitate de prelungire a acestui termen, cu acordul părților. Decizia a fost luată prin votul consilierilor județeni, în cadrul ședinței din data de 28.02.2020.

„Una dintre prioritățile noastre o reprezintă îmbunătățirea condițiilor în sistemul de sănătate, astfel încât arădenii să beneficieze de servicii de calitate. Sistemul de urgență reprezintă cea mai importantă componentă deoarece implică salvarea de vieți. SMURD Nădlac deservește mai multe localități, implicit traficul de tranzit aferent zonei de frontieră, astfel încât dotarea cu o nouă ambulanță este necesară, deoarece actuala ambulanță este defectă de câteva luni, iar activitatea SMURD Nădlac este blocată”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În plus, Consiliul Județean Arad a depus un proiect prin care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad va primi o serie de autospeciale şi echipamente în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile. Prin acest proiect, ISU Arad va primi trei ambulanţe pentru asistenţă medicală de urgenţă tip B2,  dar și alte echipamente de intervenție în caz de urgență.

Facebook Comments