CJA, la atelierul de lucru privind Masterplanul de Investiții în Turism

by Florian Popa

Consiliul Judeţean Arad a fost reprezentat astăzi la Guvernul României, la întâlnirea premierului Sorin Grindeanu, ministrului Turismul Mircea Titus Dobre, a președintelui Comitetului pentru Turism al OECD, Armando Peres și a secretarului general al acestei Organizații, Alain Dupeyras, cu autoritățile publice locale implicate în realizarea și gestionarea proiectelor de turism la nivel județean. Atelierul de lucru a avut loc în Sala Transilvania a Palatului Victoria.

Premierul a subliniat în cadrul conferinței că până la data de 1 iulie ministerul de resort trebuie să finalizeze masterplanul de investiţii în turism.

Județul Arad a transmis o propunere vizând cinci direcții de dezvoltare a infrastructurii turistice în Arad, pe turismul istoric-cultural, ecoturism, turism ecumenic, turism balnear și turism gastronomic (incluzând Drumul Vinului). Consiliul Județean a făcut o solicitare și în vederea includerii stațiunii Moneasa într-un proiect național al Ministerului Turismului și a detaliat intențiile referitoare la stațiunea de interes local Ghioroc.

Investițiile realizate de Consiliul Judeţean Arad pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, în ultimii ani, depășesc 32 de milioane de euro. Ele constau cu precădere în modernizarea drumurilor către zonele de interes turistic și realizarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Arad. Toate proiectele au fost realizate din fonduri europene, contribuția județului fiind de 2% din suma de 32 de milioane de euro.

În prezentări s-a făcut legătura dintre turism și cultură, digitalizare, schimbările globale care influențează dezvoltarea turismului chiar și în zone aparent fără potențial turistic.

Turismul poate crea noi surse de venit, locuri de muncă și implicit creștere economică. De aceea, domeniul este considerat important și de Consiliul Judeţean Arad, care a alocat resurse importante pentru infrastructura turistică și reînnoirea parteneriatelor internaționale ale Aradului.

Facebook Comments