Consiliul Județean alocă 123.000 euro pentru construirea unui șopron pentru lemne la Spitalul Căpâlnaș

by Adrian Pavel

Comisiile din CJ, șopronul de 123.000 euro și telefonul la care nu răspunde nimeni

Astăzi a avut loc ședința Consiliului Județean Arad, într-un format atipic. În sensul că ședințele comisiilor au fost imediat urmate de ședința plenului.

Pe ordinea de zi, atât la comisii, cât și la plen, s-a regăsit un proiect de suplimentare a fondurilor PNDL alocate spitalului nou din Căpâlnaș. Din suma totală, ne-au atras atenția cei 514 013 RON (aproximativ 123 000 EUR cu TVA).

Ați spune că e de bine, că sistemul sanitar e la pământ și suplimentarea fondurilor pentru sănătate e oricând binevenită. Și veți fi la fel de surprinși ca noi să aflați că această sumă este destinată unui… șopron pentru depozitarea lemnelor! La mai mult de 600 de euro/mp, să tot fii constructor de șoproane.

Nici suma, și nici destinația nu par însă să-i fi surprins pe consilieri în comisii, unde proiectul a trecut fără bătăi de cap. Proiect care se rezuma la două rânduri: șopron depozitare lemne, 514013 RON + TVA. Cu aceste două rânduri s-a obținut până și aviz pozitiv de la Consiliul Tehnico-Economic al Consiliului Județean!

Grupul USR a pus întrebări și s-a abținut de la vot, cu angajamentul că votul din plen va fi exprimat după ce se contactează telefonic proiectantul și se obțin detalii tehnice care să justifice prețul.

Finalul relatării e cât se poate de simplu: proiectantul nu a răspuns la telefon, punctul a fost retras de pe ordinea de zi iar consilierii care votaseră „pentru” în comisii n-au mai zis nimic.

Noi am rămas cu o întrebare retorică: în cei 17 ani de administrație PNL, câte „șoproane” de sute de mii de euro or fi trecut ca gâsca prin apă de votul consilierilor?

Facebook Comments