CONSILIERUL JUDETEAN MIRCEA ONEA: „SUMELE ALOCATE NADLACULUI DE CJA SUNT ABSOLUT JUSTIFICATE“

by Sida Voicu

Consilierul judeţean Mircea Onea se arată contrariat de atitudinea unor colegi consilieri, care au privit cu „invidie” faptul că oraşul Nădlac a primit 1,1 milioane de lei de la Consiliul Judeţean. „Aceşti colegi dovedesc că nu cunosc realităţile judeţului. Într-adevăr, oraşul Nădlac a primit 1,1 milioane de euro, cea mai mare sumă pe care Consiliul Judeţean a repartizat-o către administraţiile locale. Dar, de asemenea, Nădlacul are nevoie de fonduri suplimentare pentru buna funcţionare a unor instituţii”, a declarat Mircea Onea.

Consilierul judeţean Mircea Onea a arătat că oraşul Nădlac are cheltuieli legate de staţia SMURD (450.000 lei anual), Centrul de zi pentru copii, preluat de la Consiliul Judeţean (250.000 lei anual), respectiv chiria necesară pentru unităţile de învăţământ, situaţie creată după retrocedarea clădirilor către foştii proprietari (peste 350.000 lei anual). „Dacă însumăm aceste plăţi, absolut necesare, observăm că suma este aproape aceeaşi cu cea alocată de Consiliul Judeţean. Dacă analizăm activitatea acestor instituţii, observăm că este necesară şi că administraţia locală nu este «vinovată» de aceste plăţi suplimentare. SMURD deserveşte întreaga zonă – Nădlac, Pecica, Peregul Mare, Peregul Mic, Şeitin, Semlac – şi, datorită faptului că Nădlacul este străbătut de un drum naţional, pe toţi cei care tranzitează zona. Centrul de zi şi-a dovedit utilitatea şi este o dovadă că ne înscriem în standarde moderne de protecţie a copiilor. Iar faptul că opt din nouă clădiri ale unităţilor de învăţământ au fost retrocedate, ne obligă să plătim aceste sume pentru ca activitatea şcolară să se desfăşoare normal în Nădlac”, a declarat Mircea Onea. Acesta a subliniat că alocarea a 1,1 milioane de la Consiliul Judeţean, sumă perfect justificată, arată că „Primăria Nădlac şi consilierii judeţeni au adus argumente suficient de convingătoare pentru justificarea acestei sume”.

De asemenea, Mircea Onea este nemulţumit de faptul că un consilier judeţean USL a depus un amendament prin care să se retragă 200.000 de lei de la Nădlac, iar această sumă să fie alocată oraşului Chişineu-Criş, pentru construire piste de biciclete. „Nu sunt împotriva pistelor de biciclete, dar se vede că acest amendament a fost făcut cu un scop politic, nu administrativ. Orice om raţional, care ar cunoaşte problemele Nădlacului ar pune în balanţă buna funcţionare a SMURD, a Centrului de zi pentru Copii sau a instituţiilor de învăţământ faţă de prelungirea pistelor de biciclete din Chişineu-Criş, mai ales că oraşul Criş a avut un excedent bugetar, deci nu şi-a cheltuit banii pe care i-a avut. În plus, sunt surprins de lipsa de reacţie a reprezentanţilor USL din Nădlac, care au acceptat fără să spună nimic intenţia colegului lor din Consiliul Judeţean de a retrage 200.000 de lei de la nădlăcani. Probabil aşa înţeleg cei de la USL Nădlac să apere interesele nădlăcanilor, poate nu le pasă de şcolarizarea şi educarea copiilor noştri sau de faptul că funcţionarea SMURD la Nădlac salvează vieţi”, a completat Mircea Onea.

Facebook Comments