Consilierii PNL sunt dependenți de Falcă și partid! Cei mai mulți au primit funcții în instituții de stat

by Cosmin Mihuta

Când spui liberal, nu poți să nu te gândești la oameni întreprinzători, de afaceri, de dreapta, cum îi place primarului Gheorghe Falcă să spună. În niciun caz nu te poți gândi la funcționari sau oameni care trăiesc exclusiv din banul public, fiind angajați prin diferite instituții conduse de reprezentanți PNL. Din păcate, la Arad, cam asta e situația, iar liberalii în adevăratul sens al cuvântului, sunt cam puțini la număr, în schimb geme partidul de angajați la stat.

Găsim membrii de partid cu sutele abonați la banul public, prin diferite posturi călduțe pe care le ocupă în instituțiile publice din Arad (unii probabil pe merit, cei mai mulți cu siguranță pe criterii politice). Dacă ne uităm la declarațiile de avere ale consilierilor municipali PNL, de exemplu, vom constata că mulți dintre ei, cei mai mulți, depind direct de partid, în sensul că-și câștigă traiul zilnic din indemnizațiile de consilieri și din funcțiile pe care le ocupă în diferite instituții conduse de PNL.

Un astfel de exemplu este consilierul Ionel Bulbuc, a cărui sursă de venit de anul trecut este strict legată de regimul Falcă: 27.000 de lei de la Teatrul de Stat, aflat în subordinea CLM, 8000 de lei pentru funcția de director al Centrului Cultural Județean, aflat în subordinea CJA, condus prin interpuși tot de Gheorghe Falcă, la care se adaugă 8500 de lei indemnizația de consilier municipal.

Gheorghe Furde, care a ajuns în funcția de consilier începând din luna ianuarie a acestui an, este angajat la CET, ca șef de birou, o societate controlată de PNL Arad, aflată în subordinea CLM, de unde a încasat un salariu anual de 35000 de lei. În plus, soția consilierului este angajată la Direcția Venituri, din cadrul Primăriei Arad.

În fine, al treilea consilier liberal care trăiește din bani publici e Patricia Dinga, o mare promisiune a PNL Arad, după cum susțin unii dintre colegii săi. Patricia Dinga a fost angajată, în ianuarie 2017, la Consiliul Județean Arad, neavând vreun serviciu în 2016, dacă e să ne luăm după declarația de avere. Suntem convinși că domnișoara Dinga a susținut un concurs extrem de solicitant înainte de a deveni angajat al CJA, iar carnetul de partid sau slăbiciunea unora în fața … competențelor sale nu au avut nicio contribuție. Anul trecut, domnișoara Dinga a primit un salariu de 6500 de lei de la CJA și alți 9800 de lei de la ADI Deșeuri. Și mai zic unii că n-are rost să intri în politică.

Sunt doar trei exemple despre modul în care se face politică în România, despre modul în care PNL Arad, în cazul de față, folosește instituțiile statului, banul public, pentru a-și răsplăti soldații credincioși. Și ne mai mirăm că unii liberali sunt atât de credincioși și luptă cu atâta ardoare, chiar împotriva evidențelor, chiar împotriva propriilor principii. Avem, cum spuneam, sute de astfel de exemple în județul Arad, iar în zilele următoare vom reveni pe acest subiect.

Facebook Comments