Consilierii județeni au aprobat cuantumul taxelor privind transportul rutier de persoane

by Andreea Radu

Consiliul Județean Arad a dat curs prevederilor legale privind modificările apărute în legislația ce reglementează transportul rutier de persoane. Conform art. 8^1 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările şi completările ulterioare, consiliile judeţene au calitatea de autorităţi competente judeţene şi obligaţia de a înfiinţa autorităţi judeţene de transport prin care să asigure, să organizeze, să reglementeze, să coordoneze, să verifice, să monitorizeze şi să controleze prestarea transportului rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, la nivel judeţean, desfăşurat între localităţile judeţului.

Urmare intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului, emiterea licențelor de traseu pentru transportul rutier județean de persoane efectuat cu autobuze prin servicii regulate a trecut din sarcina Autorității Rutiere Române în sarcina consiliilor județene.

Prin urmare, Consiliile județene au ca atribuție și emiterea de licenţe de traseu pentru transportul rutier judeţean de persoane efectuat cu autobuze prin servicii regulate.

De asemenea cuantumul taxei pentru eliberarea licențelor de traseu, precum și al taxei pentru înlocuirea licențelor de traseu, se stabilește prin hotărâre a consiliului județean.

Ca urmare a acestor prevederi legale, Consiliul Județean Arad a aprobat valoarea taxei pentru eliberarea licenței de traseu pentru efectuarea serviciului regulat de transport rutier contra cost de persoane la nivel județean, precum și a taxei pentru eliberarea unui duplicat al licenței de traseu, în cazul pierderii, deteriorării sau sustragerii acesteia.

Cuantumul acestora este următorul:

  • Eliberarea licenței de traseu pentru efectuarea serviciului regulat de transport rutier contra cost de persoane la nivel județean-(taxa pentru o cursă pentru un an) – 44,00 lei;
  • Eliberarea unui duplicat al licenţei de traseu ocazionată de pierderea, sustragerea sau deteriorarea celei eliberate sau de schimbarea denumirii operatorului de transport/ întreprinderii, a adresei sediului/domiciliului acestuia ori a numărului de înmatriculare a vehiculului (lei/bucată) 121,00 lei.

 

 

Facebook Comments