CONSILIERI PRAGHEZI IN VIZITA LA PRIMARIA ARAD

by Sida Voicu

Primaria municipiului Arad a primit în această dimineață delegația oficială a districtului 5 Praga, în cadrul parteneriatului de colaborare inițiat în anul 2013 între municipiul Arad și  acest sector al capitalei Republicii Cehe.

Delegația care se află în Arad pentru o vizită de lucru de două zile  este formată din d-nii consilieri municipali Jiri Vitha președinte al Comisiei pentru colaborarea internațională și Karel Novotni, președinte al Comisiei pentru învățământ a districtului 5 Praga,   însoțiți de președintele Asociației Românilor din Cehia, dl. Nicolae Dedulea.

Discuțiile din cadrul întâlnirii cu conducerea Primăriei Arad au vizat domeniile de interes comun și oportunitățile de colaborare dintre cele două municipalități în vederea accesării fondurilor europene destinate proiectelor transnaționale. Edilii din Arad și Praga au apreciat că primele proiecte vor fi iniţiate chiar în acest an în cadrul acţiunii “Europa pentru cetăţeni”, lansată de comunitatea europeană în cadrul noului ciclu de finanțare 2014-2020.

 

“Colaborarea cu partenerii din Praga este un nou pas important în dezvoltarea relațiilor noastre europene. Dorim să  creem un parteneriat solid între administrațiile și comunitățile noastre, bazat pe  tradițiile culturale și istorice care ne leagă  și pe valorile europene pe care le împărtășim. Acordul de înfrățire pe care îl punem la punct în această perioadă  va  aduce oportunități  de a dezvolta  în comun proiecte pentru atragerea de fonduri europene, importante și din perspectiva candidaturii Aradului pentru Capitala Culturală Europeană 2021”  a precizat dl.Gheorghe Falcă primarul Aradului.

Programul delegației din Praga cuprinde vizitarea instituțiilor culturale și a altor obiective din municipiu precum și noi runde de discuții cu oficialii arădeni.

 

Facebook Comments