Consens între Primărie şi UTA, pe tema chiriei stadionului: amendamentul care a adus pacea

by Sorin Haut

Primăria, respectiv Consiliul Local Municipal şi UTA au ajuns la un consens astăzi, în urma unei întâlniri desfăşurate dimineaţă, înaintea şedinţei de CLM. Acolo s-a bătut palma pentru un amendament la proiectul care stabileşte tarifele pentru noul stadion „Francisc Neuman”. Deşi finanţarea de până acum pentru UTA, în 2020, este mult sub aşteptări şi primarul Bibarţ nu şi-a respectat angajamentul faţă de clubul fanion, oficialii „Bătrânei Doamne” nu sunt în poziţia de a discuta de pe poziţii de forţă cu Primăria. Încă de dimineaţă, pe site-ul oficial al UTA-ei a apărut un comunicat în care ni se aducea la cunoştinţă consensul dintre Primărie şi club: „Având în vedere proiectul de hotărâre al Consiliului Local Municipal Arad care vizează tarifele pentru utilizarea Arenei ”Francisc Neuman”, în cursul dimineții de astăzi, reprezentanții clubului nostru și reprezentanții Primăriei, au convenit, de comun acord, introducerea unui amendament în conținut, astfel încât clubul UTA să își poată desfășura activitatea în condiții cât mai bune. Proiectul propus spre aprobare în ședința de astăzi este agreat de ambele părți.” Printre altele, s-a eliminat punctul 1, închirierea spaţiului pentru publicitate, dar cel mai important, la punctul 8, Degivrare, s-a completat cu „pe perioada derulării evenimentului, respectiv două ore antrenament oficial şi cinci ore meci oficial”.

Așadar, costurile cu închirierea arenei de către UTA se reduc, deși ele încă există și nu sunt deloc de neglijat pentru o formație ce are bugetul serios perturbat de lipsa finanțării din partea autorităților locale. „Am avut pe ordinea de zi proiectul cu stabilirea tarifelor pentru Stadionul Municipal al Aradului. Ne-am pus de acord cu conducerea clubului UTA și nu a fost nicio problemă doar unele mici interpretări a fundamentării. S-a văzut că este unul dintre cele mai mici prețuri din țară comparativ cu alte stadioane și nu doar comparând cu stadioane mai mari, cum ar fi cel de la Cluj, unde tarful este de 9000 de euro, față de cei 2700 de euro cât iese la noi media, ci și față de cel de cel de la Târgu Jiu sau Ploiești, care sunt de dimensiunile Aradului. Mă bucur că s-a lămurit și acest subiect și am subliniat și faptul finanțării.

De-a lungul timpului într-un an de zile s-a primit între 250.000 de euro și 1,5 miioane de euro pe an. În acest an, în prima parte a anului UTA a primit 600.000 de euro și depunem eforturi ca și în această toamnă, respectând cadrul legal și funcție de încasările bugetare, pentru ca este un an dificil și arădenii suportă multe cheltuieli, să finanțăm în continuare și UTA și echipa de baschet. Și să nu uitam că fotbalul a fost singura ramură sportivă din Arad care în acest an a beneficiat de fonduri de la Primărie”, a spus primarul Călin Bibarț.

Tarifele votate astăzi în Consiliul Local Municipal, aplicate doar parțial, pe baza amendamentului UTA-ei:

Închirierea unor spații destinate depozitării materialelor: 15 lei / mp / lună

– Închirierea unor spații cu altă destinație: 15 lei / mp / lună

– Nocturnă: 180 lei/oră

– Degivrare: 285 lei/oră

Închiriere spații pentru publicitate (gen acele panouri montate în jurul terenului de fotbal pentru publicitate): 10 lei / mp/ meci

Închiriere vestiare în afara competițiilor sportive sau vestiar suplimentar în timpul competițiilor: 100 lei / oră sau 300 lei / patru ore.

Utilizare stadion – evenimente fotbalistice cupe interne, competiții interne, internaționale și feminine, tineret și juniori (antrenament oficial în preziua meciului și meci), meci oficial (durată maxim 5 ore), antrenament oficial (durată maxim 2 ore): 13.500 lei / eveniment (include suprafața de joc, 2 vestiare, cabinet medical, cabinet antidopping, tribune). Stadionul Municipal Arena Francisc Neuman nu se închiriază pentru efectuarea de antrenamente, exceptând antrenamentul oficial din preziua meciului oficial.

 

Facebook Comments