Conferințe și ateliere de cunoaștere, dedicate tinerilor arădeni

by Dana B.

Conferințele și atelierele de cunoaștere pe teme foarte actuale (prevenirea consumului de droguri și alcool, a violenței și a riscurilor din mediul online, dar și din spațiul public) de la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, precum și de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară au fost veritabile inițiative de cunoaștere reciprocă și de solidaritate între tineri, pentru a favoriza dialogul și conviețuirea cultural-socială responsabilă, conștiincioasă și pașnică între diferitele categorii de tinerii în societate. Evenimentele din Colegiile arădene, coordonate de ASA Tocan Ciprian (IPJ Arad) și Inspector Rosca Sorin (DGASPC Arad), sunt semne care încurajează continuarea cu încredere a acestor activități cu tineri, angajându-i în proiecte comune, cu gesturi concrete de apropiere și de cunoaștere a celorlalți. Necunoscutul pe care ni-l rezervă ziua de mâine nu este o amenințare obscură din care trebuie să supraviețuim, ci un timp favorabil care ne este dat pentru a trăi unicitatea tinereții voastre personale și a o împărtăși responsabil cu ceilalți în lume. În cadrul mini-conferințelor, printre multe altele, s-au adresat câteva cuvinte de entuziasm și încurajare celor prezenți :

„Dragi tineri, prezența voastră aici, setea voastră de adevăr și de idealuri înalte sunt semne de speranță!

Tinerețea nu este pasivitate, ci efort tenace pentru a ajunge la ținte importante, chiar dacă acesta înseamnă sacrificiu; nu înseamnă a închide ochii în fața dificultăților, ci a refuza compromisurile și mediocritatea; nu este evadare sau fugă, ci angajare socială cu discernământ și solidaritate între voi și față de toți. Societatea, Biserica, Școala și Famiile voastre se bazează și vrea să se bazeze pe voi, care sunteți generoși și capabili de cele mai bune elanuri și de cele mai nobile sacrificii. Pentru aceasta vă cerem să nu vă izolați, ci să fiți mereu uniți între voi, pentru a vă bucura de frumusețea respectului, fraternității și a fi mai eficienți în activitatea voastră.

Din modul vostru de a vă respecta și de a vă angaja, toți să poată vedea că sunteți buni: tinerii virtuoși din Arad! Fără frică, fără a fugi de realitate, deschiși la ceilalți. Voi tinerii aveți tărie, treceți printr-o fază a vieții în care desigur că nu lipsesc energiile. Folosiți această tărie și aceste energii pentru a îmbunătăți lumea, începând de la realitățile mai apropiate de voi. Dorim ca în societate să vă fie încredințate responsabilități diverse, să se aibă curajul de a vă lăsa spațiu; și voi, pregătiți-vă să asumați aceste responsabilități.”      Arhim. Teofan Mada

Facebook Comments