CONDUCEREA CJ PRAHOVA S-A SPERIAT DE PRETUL TRAMVAIULUI IMPERIO. „AM CREZUT CA E UN MILION DE LEI“

by Cosmin Mihuta

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova anunţa în urmă cu ceva timp intenţia de a cumpăra un tramvai nou pentru Primăria Ploieşti, însă investiţia ar putea fi anulată, iar motivul este unul incredibil. Mai exact, edilii judeţului au înţeles greşit suma pe care ar trebui să o cheltuiască.

„Noi am crezut că un tramvai costă un milion de lei, nu de euro cât am aflat că este în realitate. În această condiţie nu cred că vom mai putea face o astfel de investiţie. Ar fi şi ciudat ca în Ploieşti să circule un singur tramvai modern, în timp ce restul să fie vechi de zeci de ani. În schimb vom ajuta financiar Primăria Ploieşti, însă cu o sumă relativ mică în raport cu gaura din buget rezultată ca urmare a neterminării la timp a proiectelor pe fonduri europene”, a declarat Vicepreşedintele CJ Prahova, Radu Ionescu.

Tramvaiul ales era modelul Imperio, produs de Astra Vagoane Arad, acesta fiind şi primul tramvai modern, cu podea 100% joasă, produs în România.

Modelul este produs în cooperare cu firma Siemens şi are un design modern la standardele tehnice actuale, potrivit prezentării de pe pagina producătorului. Preţul unei garnituri depăşeşte 1,5 milioane de euro.

 

Sursa: gandul.info

Facebook Comments