Conducerea AJF Arad are planuri importante pentru 2022. Liga a IV-a va avea 14 echipe, din sezonul viitor

by Sorin Haut

Asociația Județeană de Fotbal Arad încheie primul an desfășurat sub semnul pademiei de COVID-19. Campionatul Ligii a IV-a s-a „dezghețat” în primăvară cu turneul de desemnare a campioanei județene, adjudecat de Frontiera Curtici, pentru ca în vară să se reia şi Ligile a V-a şi a VI-a, dar și întrecerile rezervate copiilor și juniorilor. Devenit președinte interimar după dispariția tragică a lui Adrian Lucaci, fostul şef al arbitrilor arădeni, Răzvan Cadar a avut o misiune complicată în condițiile măsurilor sanitare impuse de autoritățile naționale inclusiv cu privire la desfășurarea competițiilor rezervate amatorilor. „Sunt bucuros că am pierdut doar câteva echipe, patru la număr de la Liga 5-a (n.n. Zimandu Nou, Bârzava, Semlac și Munar), dar cu toate astea în județul Arad activează peste 70 de formații în cele trei ligi rezervate seniorilor sau în campionatele copiilor și juniorilor. Asta înseamnă că perspectiva este foarte bună, copiii și juniorii de azi vor fi peste 10-15 ani fi viitorul fotbalului nostru și de ei trebuie să ne îngrijim cel mai mult. Acum este primul an în care am avut competiție propriu-zisă de când sunt eu președinte la AJF, după tragedia petrecută în aprilie 2020. Mi-ar fi plăcut ca astăzi să vă vorbească Adi Lucaci, iar eu să-i fiu eventual alături ca și colaborator și prieten. Din păcate, pandemia a blocat și fotbalul și ne-am dat drumul destul de greu, de abia în acest an. Am avut foarte mari probleme în ceea ce înseamnă funcționarea AJF-ului pentru că anul trecut, neavând competiție, neavând veniturile generate de competiții, am fost la rândul nostru blocați. În anul 2021 am avut competiție, am avut niște venituri, dar cheltuielile au fost destul de mari și nu a fost ușor pentru noi. Sper să reușim să ne revenim total și perspectiva anului următor să fie mult mai bună și să venim către iubitorii fotbalului și cu lucruri interesante”, a spus Răzvan Cadar, care are în plan pentru 2022 organizarea unui turneu în memoria lui Adrian Lucaci, undeva în ianuarie – februarie, sau dacă valul 5 al pandemiei nu va permite cel târziu în aprilie, în preajma Floriilor, perioadă a anului când fostul preşedinte al AJF Arad a plecat dintre noi.

Turneu în memoria lui Adi Lucaci dar şi reluarea celorlaltor competiţii, câteva din obiective

De asemenea, intenţia este de a relua şi celelalte memoriale, Nicolae Ardelean, Ionuț Leac sau Cupa Satelor. O realizare a acestui an este faptul că județul nostru a fost primul care a reluat competiția în această primăvară cu acel mini campionat în care s-au înscris nouă echipe, cu campioana Frontiera Curtici promovată în cele din urmă în Liga a III-a. Un obieciv pentru anul viitor este mărirea numărului de echipe la Liga a IV-a de la 10 la 14. Cadar susţine în continuare obligativitatea ca prim divizionarele judeţene să aibă două echipe de juniori, pentru ca din acest fond de jucători tineri să poată exista variante viabile pentru prima echipă. „Sincer, mă bucur că avem jumătate dintr-o serie de Liga 3-a din Arad. Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, o piramidă bună ar fi cea cu UTA în Liga 1, o altă formație în Liga 2-a și altre 3-4 în Liga a 3-a. Acum, echipele de Liga 4-a se confruntă cu o problemă legată de fondul de jucători, căci formațiile din eșalonul trei au luat cam tot ceea ce este mai bun la nivel de județ. Tocmai de aceea, echipele sunt destul de echilibrate valoric, fără a înregistra nu știu ce progres. Pe de altă parte, însă, sunt și echipe care merg mult pe tineret, ceea ce înseamnă că acești jucători vor crește mai repede și bine într-o competiție bună de seniori”, a mai spus preşedintele AJF-ului arădean. La ultima întâlnire a anului cu mass-media au mai fost prezenți secretarul AJF Arad, Vasile Rad, vicepreședintele Andras Mako și Nelu Iovescu, reprezentantul Ligii a 6-a în Comitetul Executiv al AJF Arad.

Alin Deac şi Zoltan Nagy, cei mai buni arbitri ai anului, Haţegan – distincţie specială!

Ca și principali organizatori ai campionatului județean de mini-fotbal sau competiția Cupa Satelor, Iovescu și Mako spun că vor face tot posibilul ca în noul an lucrurile să se pună din nou în mișcare. În final, conducerea AJF Arad a ținut să le transmită afiliaților, suporterilor din întreg județul și, în general, arădenilor Crăciun Fericit și un An Nou mai bun. Altfel, arbitrii arădeni și-au dat întâlnire pentru ședința festivă de final de an în mediul online. Aproape 100 de „fluierași” s-au conectat prin intermediul camerelor cu conducerea Comisiei Județene de Arbitri, care a oferit și superlativele lui 2021. „Centralul” anului a fost desemnat Alin Deac, iar asistentul anului, Zoltan Nagy. Asistenții Andrei Pîslaru și Andreea Șușcă au fost răsplătiți pentru promovarea în Liga 3-a, iar Cătălin Iova a fost ales cel mai de perspectivă arbitru arădean. Casian Băla e noul președinte al CJA, el şi membrii Comisiei ţinând să-i ofere o distincție specială și lui Ovidiu Hațegan – cel mai bun arbitru de fotbal din România – care a intrat și el online, pe ZOOM, cu colegii arădeni pentru câteva minute.

 

Facebook Comments